Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22Ara/100

Yazıcı; Kandıra Barajı yakında

002

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Aralık ayı yemekli toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı Büyükşehir Çalışmaları ve Kandıra’da yapılanlar konusunda bilgi verdi.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan açılış konuşmasında; “2010 yılının son toplantısında Genel Sekreterimizle birlikte olmaktan mutluyuz. Yeni dönem yatırımlarında Kandıra’ya daima birinci öncelik vermelerini diliyorum. Uzun yıllardan beri ilçemizde hizmet veren değerli eğitimcilere teşekkür ediyor çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanabilmeleri adına gösterdikleri azim ve gayretlerini artırarak devam etmelerini temenni ediyoruz.” dedi.

Yatırımlarımızla Rekora imza attık

Bütçe çalışmalarını tamamlayarak toplantıya yetiştim diyerek sözlerine başlayan Genel Sekreter Ersin Yazıcı; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 12 ilçe ve tüm köylerde temel ihtiyaçları dikkate alarak birçok yatırımımızı tamamladık. Son iki yılda toplam 777 milyon TL'lik yatırımla yeni bir rekora daha imza attık. 134 büyük projemizi daha büyük bir hızla hayata geçiriyoruz. Ulaşım konusunda başlattığımız 50'nin üzerinde yatırım da hızla ilerliyor. 20 çevre yatırımımız daha sürüyor. 73 adet köy fırını yapıldı ve teslim edildi. KO-MEK, 38 kurs merkezinde; talep olan 53 branşta ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor. 7 branş, 178 sporcu ile 6 yıl önce devraldığımız Kâğıtspor'un çıtasını, 33 branş ve 234'ü millî olmak üzere
4 bin 339 sporcuyla yükselttik. Kâğıtspor, 34 ferdi dünya ve 482 ferdi Türkiye derecesi, 133 ferdi uluslararası, 8 kulüplerarası derece ile Kocaeli'ni başarıyla temsil ediyor...

Kandıra önceliğimiz

Bağırganlı bölgesine 3 bin kişilik biyolojik arıtma tesisi inşa ettik. 6,3 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı döşedik. Kandıra Antaplı Köyü Dudutepe bölgesinde15 bin metreküp gün su kapasiteli içmesuyu arıtma tesisi ve 1000 metreküp hacimli su deposu inşa ettik. Ağva Karayolu üzerine 18 metre açıklıklı 12 metre genişliğinde menfez köprü inşa ettik. Kandıra merkez bölgesinde 2 bin 300 metre yağmur suyu hattı inşa ettik. iş kapsamında Ağva, Garaj, Orman, İsmail Şenoğlu, Zafer, Kültür ve Helvacı caddelerinde çalışma yaptık. Kandıra Merkezde Orhan, Akdurak, Balcı köyü bölgelerinde içme suyu ve kanalizasyon inşaatı çalışmalarımız ise sürüyor…

2011 Yılı ve Kandıra

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında Kandıra'da yapmayı hedeflediği İSU yatırımlarının toplam maliyeti yaklaşık 38 milyon TL’dır.
Namazgâh Barajı İshale ve Terfi Hattı inşaatı, Kandıra İçmesuyu ve Kanalizasyon Hattı İnşaatı, Kefken, Kerpe, Cebeci İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı İnşaatı, 2000 Metreküp İçmesuyu Deposu İnşaatı,
Köylerin Altyapı İnşaatı, Kandıra Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı. Kandıra Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Nisan ayı itibariyle Kandıra'ya belediye otobüsü seferlerine başladık.
Belediye otobüsümüz, İzmit Batı Terminali'nden kalkış saatleri
6.15 ile 00.30 arasında. Kandıra Terminali'nden kalkış saatleri ise 6.30 ile 00.00 arasında ve günde 36 sefer yapıyor. Kandıra’da kurulacak Baraj ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Daha burada saymadığım birçok proje ile Kandıra’ya hizmetlerimiz devam ediyor.” dedi.

Fedakar eğitimcilere Plaket

Otel Asya’da gerçekleşen yemekli toplantıda Konferans öncesi Kandıra’da görev yapan başarılı eğitimcilere “başarı ve teşekkür” plaketleri takdim edildi. Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Gökçin Yalçıntuğ’un plaketini Sanayici Günay Gülcü, Akçakoca İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Aynur Özkaya’nın plaketini Kocaeli Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu, Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Behzat Zengel’in plaketini son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nevriye Küçükarslan’ın plaketini KOÜ Kandıra MYO Müdürü Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Akçakoca İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Serpil BAŞÇI’nın laketini ise Dt. Turan Sarı ve Dr. M. Şefik Postalcıoğlu birlikte takdim etti.

Büyük ilgi

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Otel Asya’da gerçekleşen Aralık ayı yemekli toplantısına; Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Bayraktutan, Afyonkarahisalılar Derneği Başkanı Dr. M. Şefik Postalcıoğlu, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Mete Domaç, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, Kandıra Belediye Meclis Üyesi Rüştü Uygur, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu, Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Dt. Turan Sarı, Av. Hüseyin Acurman, Günay Gülcü, Dr. İsmail Çapcı, Erdal Baykara ve Recep Yıldız, Bekirderespor Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Güngör, Beylerbeyi<I style="mso-bidi-font-style: normal"> </I>Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Ayyıldız, İşadamı Erdoğan Görgün, Deniz Harpokulu Santraç Antrenörü Mustafa Yıldız, Kandıra Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Can, Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Av. Nayim Ulaş, Tesisat Teknikeri Salim Yaşar, Elektrik-Elektronik Mühendisi Esat Kaygısız ve çok sayıda Kandıralı katıldı.

Kandıra’daki İnternet site yöneticileri

Ahsen Okyar’ın sunup yönettiği toplantıya Kandıra’da faaliyet gösteren Gazete muhabirleri  ve  internet sitesi Genel Yayın Yönetmenleri; Tarık Özaydın (www.kandiraajans.com), Cüneyt Özcan (Demokrat Kocaeli Gazetesi ve www.kandirahaberci.com), Hayri Özcan (www.kandirahaber.com), Murat Yıldırım (Bizim Kocaeli Gazetesi ve www.kandiralilar.com) ve Mehmet Bacacı (www.kandiragazetesi.com) katıldı.

Kandıra Yoğurdu

Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik Kandıra’dan getirdiği bir bakraç Kandıra Yoğurdunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’ya takdim etti.

Ersin Yazıcı’ya plaket

Kocaeli ve özelde Kandıra’da yapılan çalışmalarla ile ilgili bilgi veren ve soruları cevaplayan Genel Sekreter Ersin Yazıcı’nın konferansı, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan ile Av. Hüseyin Acurman’ın birlikte Teşekkür plaketi takdim etmeleri ile sona erdi.

Ersin Yazıcı kimdir?

1969 yılında Düzce Gümüşova’da doğan Ersin YAZICI, ilköğrenimini Düzce’de, ortaöğrenimini Burdur Lisesinde tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan YAZICI, 1991 senesinde kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Bolu Kaymakam adaylığı görevinden sonra İngiltere’de staj yapan YAZICI Burdur Karamanlı Kaymakamlığı görevine 1995’te atandı. YAZICI, sonraki dönemlerde Türkiye’nin birbirinden müstesna ve güzel il ile ilçelerinde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

YAZICI, 2003-2009 yılları arasında sırasıyla, İçişleri Bakanlığı Mali İşler Daire Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcılığı görevini ve İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevini yürüttü.

YAZICI, 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atandı. Evli ve 4 çocuk babası olan Ersin YAZICI iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kandıra’da görev yapan ve plaket verilen başarılı eğitimciler

Gökçin YALÇINTUĞ

Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni

Azim ve çalışkanlığı ile tanınan Gökçin YALÇINTUĞ 27 yıllık eğitimci olup mesleğine 1993 yılında ilçemizde başlamış ve hep ilçemizde görev yapmıştır. Sırasıyla Çakırcaali İlkokulu, Akçakoca İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu, Gürgendüzü İlköğretim Okullarında görev yaptıktan sonra 2003 yılından itibaren Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim okulunda görevine devam etmektedir.

Gökçin Öğretmenimiz ayrıca bu yıl Kocaeli İlini 24 Kasım Öğretmenler gününde Ankara’da gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız, gerekse Milli Eğitim Bakanımıza giderek temsil etmişlerdir.

Aynur ÖZKAYA

Akçakoca İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni

Aslen Kocaeli’li olan Aynur ÖZKAYA 31 yıllık eğitimcidir. Sırasıyla Zonguldak, Amasya, Urfa illerinde görev yapan Aynur ÖZKAYA 1987 yılından itibaren 23 yıldır ilçemizde görev yapmaktadır.

Behzat ZENGEL

Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni

Aslen Diyarbakırlı olan Behzat ZENGEL öğretmenimiz mesleğine İlk olarak 1998 yılında İlçemiz Seyitaliler İlköğretim Okulunda başlamış olup, 2003 yılında İlçemiz Anadolu Lisesinde atanmış ve halen bu görevine devam etmektedir.

göre daha fazladır.

Nevriye KÜÇÜKARSLAN

Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni

Aslen Lüleburgazlı olan Nevriye KÜÇÜKARSLAN Mesleğine 19991 yılında Kars ilinde başlamış olup bir süre Elazığ ilinde görev yaptıktan sonra 1998 yılında İlçemiz Seyitaliler İlköğretim okuluna atanmıştır. Zafer İlköğretim okulunda görev yaptıktan sonra son olarak görevine Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim okulunda devam etmektedir.

Serpil BAŞÇI

Akçakoca İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni

Aslen Afyonkarahisarlı olan Serpil BAŞÇI 8 yıllık öğretmendir. İlk olarak göreve Gölcük Değirmendere Uğur Mumcu İlköğretim Okulunda anasınıfı öğretmeni olarak başladı. 2006 yılında Kandıra’ya geldi ve o yıldan beri ilçemizde görev yapmakta.

001

Ersin Yazıcı ve Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticileri birarada

002

Recep Yıldız, Dr. İsmail Çapcı, Av. Nayim Ulaş, Günay Gülcü, Erdal Baykara ve Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar

003

Abdullah Köktürk, Kandıra Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Behzat Zengel’e teşekkür plaketini takdim ederken

004

KOÜ Kandıra MYO Müdürü Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nevriye Küçükarslan’a teşekkür plaketini takdim ederken

005

Dr. M. Şefik Postalcıoğlu ve Dt. Turan Sarı birlikte, Akçakoca İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Serpil Başçı’ya teşekkür plaketini takdim ederken

006

Başarılı eğitimciler ve plaketleri takdim edenler bir arada

007

Av. Hüseyin Acurman ve Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan birlikte Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’ya plaket takdim ederken

008

Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik Kandıra’dan getirdiği bir bakraç Kandıra Yoğurdunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’ya takdim ederken

009

Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Dt. Turan Sarı, SMMM Ahsen Okyar, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan ve eşi

010

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı bilgi verirken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.