Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Oca/180

RAHMETLİ NİHAT GÜRER’İN KABRİ BAŞINDA TOPLANDIK – Musa ORDU

musa-ordu_thumb-3RAHMETLİ NİHAT GÜRER’İN KABRİ BAŞINDA TOPLANDIK - Musa ORDU / Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Üyesi

Çok sevgili can kardeşimiz, aziz dostumuz Nihat Gürer vefat edeli bir yıl olmuş. Kocaeli Aydınlar Ocağı Sekreteri Dr. M. Bora Bulut Bey telefon edip, Musa Bey 23 Ocak Salı günü saat 15.oo de Nihat Gürer’i anmak için Kabri başında toplanıyoruz dediğinde, bir anda, bir sene önce 22 Ocak 2017 tarihinde ebedi istiratgahına tevdi ettiğimiz günü hatırlayıp bir hayli hüzünlendim. Zira, son yıllarda aramızda bulunan çok değerli arkadaşlarımızı kısa aralıklarla peş peşe kaybetmiş olmanın üzüntüsünü henüz üzerimizden atamamış iken, bu defa da kendisine başkanların başkanı diye hitap etmiş olduğum ve çarşıya çıktığım zamanlarda sık sık bürosuna uğradığım çok yakın dostum Nihat Gürer Beyi kaybetmiştik.

Bu cümleden olarak, çok eski yıllara gitmemek kaydıyla, sadece yakın tarihlerde kaybetmiş olduğumuz bazı değerli arkadaşlarımızın isimlerini zikretmek icap ederse, 03 Temmuz 2011 tarihinde Ali Balkaya’yı, 06 Temmuz 2011 tarihinde Kemal Selim’i, 26 Ağustos 2011 tarihinde bir Ramazan günü, hem de Kadir Gecesi günü Dr. Şefik Postalcıoğlu’nu, 15 Mart 2013 tarihinde Mimar Sedat Onaran’ı, 22 Mart 2013 tarihinde Gündoğdu Mahallesinde Bismillah Teyze olarak bilinen Hatice Hanımın eşi, Elektrik Teknisyeni Sadi Yaman’ı, 06 Nisan 2013 tarihinde on yıl Kocaeli de İl Müftüsü olarak vazife yapmış bulunan değerli Müftümüz Hikmet Kutlu’yu, 21 Temmuz 2014 tarihinde, Yeniden Milli Mücadele Grubundan gelen, Milliyetçi Camianın has adamlarından birisi olan Elektrik Mühendisi Yaşar Şener’i, 04 Temmuz 2015 tarihinde yine bir Ramazan günü, ismi ve soyadı ile müsemma Av. Beytullah Uslu’yu ve en son olarak ta 08 Ocak 2017 tarihinde Çakıcı Hukuk Bürosunda Baba Çakıcı olarak bilinen Av. Selim Selami Çakıcı’yı kaybetmiştik

Bu vesile ile yukarıda isimlerini zikretmiş olduğum değerli dostlarımız ile birlikte burada isimlerinden bahsetme imkanı bulamadığım, Allah’ın Rahmeti Rahmanına kavuşmuş bulunan bütün dostlarımıza Allah rahmet eylesin Mekanları Cennet olsun. Geride kalan kederli aile efratlarına da Cenab-ı Allah sabırlar versin.

Yapılan davet üzerine, Nihat Gürer Beyi vefatının birinci yıl dönümünde anmak üzere, Gündoğdu Mahallesinde bulunan kabri başında 23 Ocak 2018 Salı günü saat 15.oo de toplandık. Bu arada şu hususu üzülerek ifade edeyim ki, anma programına kimler ve kaç kişi davet edildiğini bilmiyorum ama, katılanların sayısı çok azdı. Halbuki bir sene önce Cenazesine binlerce kişi iştirak etmişti. Ayni durumu 08 Ocak 2018 tarihinde Av. Selim Selami Çakıcı’nın ruhuna ithaf edilmek üzere, Eren Camii de okutulan Mevlit de de ayni durumu yaşamıştık. Demek ki, bir defa ölmeye gör.

Anma programına iştirak edenlerden bahsedecek olursak, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar, Ali Kahraman, Tuncer Akşener, İdris Türkten, İsmail Kaya, Orhan Çakar, Erdal Baykara , Musa Ordu, Ahmet Görgün Küçük ve Yaşar Kardeş olmak üzere sadece 11 kişi iştirak etmiştir.

Anma programında Ahsen Okyar Beyin Dünürü Fevziye Camii Derneği Başkanı Ahmet Görgün Küçük Hoca Kuranı Kerimden Yasin ve Mülk Suresi olarak da bilinen Tabareke Surelerini okudu. Arkasından da çok güzel bir hatim duası yaptı. (Ahmet Hocanın ağzına sağlık olsun) Bizlerde hep birlikte bu güzel duaya can-ı gönülden Amin dedik. Allah kabul etsin. Amin, Amin..

Mevzu buraya kadar gelmişken kısa da olsa biraz da Rahmetli Nihat Gürer Bey ile olan münasebetlerimizden bahsetmek istiyorum. SEKA Çaycuma Müessesinde çalışmakta iken, 1973 Yılı Haziran ayında İzmit de bulunan SEKA Genel Müdürlüğü’ne naklen ve terfian tayin edilerek geldiğim zaman ilk tanıştığımız insanlardan birisi Nihat Gürer oldu. Rahmetli o zaman MHP’nin Kocaeli İl Başkanıydı. O tarihlerde MHP İl Başkanı olmak büyük cesaret işiydi. Zira sağ ve sol çatışmaları sebebiyle her gün en az bir MHP Yöneticisi hunharca katlediliyordu.

Daha sonra Nihat Bey vasıtası ile Av. Beytullah Uslu, Vahap Atlı, Ahsen Okyar, terzi Ali Vardal, Av. Selim Selami Çakıcı, terzi Kazım Akçay ile tanıştık. Bu arkadaşların hepsi o zamanlar MHP’nin veya Ülkü Ocaklarının önde gelen isimleriydi. Mesela Av. Beytullah Uslu MHP’nin İl Yönetim Kurulu Üyesi, Ahsen Okyar da Kandıra Ülkü Ocakları Başkanı idi. Ahsen Bey daha sonra SEKA Genel Müdürlüğü’ne Muhasebe Memuru olarak tayin edildi.

Esasen o yıllarda İzmit de bulunan MHP’li ve Ülkücülerin sayıları son derecede az idi. Adeta sağdan say beş kişi, soldan say beş kişi misalinde olduğu gibiydi. Bu itibarla, Çarşıya indiğimiz vakitler ancak bu arkadaşlar ile irtibat kurar, bunlar ile Memleket meselelerini istişare ederdik. Allah’a şükürler olsun ki daha sonraları irtibat kurduğumuz arkadaşların sayısı her geçen yıl arttı.

Burada bir husustan bahsetmek istiyorum. O da şudur. SEKA Genel Müdürlüğünde çalıştığım 1970’li yıllarda yukarıda isimlerinden bahsetmiş olduğum arkadaşlar her sene mutlaka tam takım Ramazan Ayın da İftar için SEKA’nın yemekhanesine gelirlerdi. O tarihlerde bu arkadaşların toplu olarak SEKA Yemekhanesine gelip iftar yapmaları büyük bir hadise olarak görülürdü. hatta öyle ki, SEKA’da çalışmakta olan ve Ülkücü olarak bilinen bazı arkadaşlar bu iftara katılmaya cesaret edemezlerdi. Küçük bir topluluk ile yapılan bu iftar günün mühim konularından birisi olarak SEKA Camiasında günlerce konuşulurdu.

Rahmetli Nihat Gürer 03 Mayıs 1985 tarihinde Kurulan Kocaeli Aydınlar Ocağın da ilk Ocak Başkanlığını yapan; İnş. Müh. Cevdet Bağdat ve ikinci olarak başkan olan Av. Halil Demiral dan sonra Ocağın 3. Başkanı olarak seçilmiş ve bu görevini 4 sene müddet ile muvaffakiyetle yapmıştır.

Nihat Gürer Bey, Daha sonra İzmit Ticaret Odası Başkanlığı da yapmıştır. Bu vazifesinden ayrıldıktan sonra da AK SİGORTA’nın bayisi olarak bu işine vefat edinceye kadar devam etmiştir.

Yukarıda biraz bahsettiğim üzere, Çarşıya çıktığım zamanlar umumiyetle bürosuna uğrar sohbet ederdik, Rahmetlinin her mevzuda söyleyecek bir şeyi olmasına rağmen, daha ziyade politik ve siyasi meseleler ile alakalı hususları konuşmayı çok severdi. Karşısındakini sıkmadan konuşur, kendisini dinletirdi. Güler yüzlü tatlı dilli birisiydi. Netice itibariyle, kısaca ifade etmek icap ederse tam bir dost, tam bir gönül adamıydı vesselam.

Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. 26.01.2018

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.