Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Oca/180

SELİM SELAMİ ÇAKICI SEVGİYLE-SAYGIYLA-ÖZLEMLE YAD EDİYORUM AĞABEY SENİ – Naci KARA

 04650015

SELİM SELAMİ ÇAKICI

SEVGİYLE-SAYGIYLA-ÖZLEMLE YAD EDİYORUM AĞABEY SENİ - Naci KARA

Hukuki kariyeri onu bir danışma meclisi kadar faydalı kılıyordu. Kocaeli’nin duayen avukatlarındandı. Bilmiyorum, Kocaeli'nde O’nun bilgeliğinden faydalanmayan bir hukukçu olmuş mudur? Şayet olmuşsa bir şanssızlık olarak değerlendiririm.

Selami ağabey, benim en kıymetlilerimdendi. Onunla muhabbetimiz bal tadında sürer giderdi.

Birkaç gün görüşemediğimiz olurdu, arar ve “Hoca özledim” derdi. Onun özlem kelimesi benim için mutlak icabet gerektirir önemde bir davetti…

Her özledim dediğinde mutlaka kalkar yanına giderdim. Birkaç dakikalığına uğradığımı söylerdim her gittiğimde de. Bir bakardım 1 saat, 2 saat geçmiş, zaman su gibi akıyor. “Ağabey bekleyenlerim var, müsaade et” derdim. “Boş ver be hoca” derdi…

Boş verirdim…

Hoca olarak anılıp da, alınmadığım ve hatta ifade şeklinden gurur duyduğum tek kişi idi… Lakin öğretmenlik yaptığım yıllardan kalma “hocam” kelimesi hep tercih ettiğim gurur unvanımdı.

Bir yıldan fazla bir zaman sonra ofisine gittim. Sevgili yeğenim Çağrı’nın görüşmesi bölündü. Bir amca-yeğen özlemiyle sarıldık. Selami ağabeyimin odasına uğrayacağımı söyledim. Kapı açık mı dedim, yürüdüm, açıktı…

Odasına hiç dokunmamışlar…

Her şey yerli yerinde, ihtimal kol saati de masanın üzerinde bırakıldığı gibi duruyor. Her geldiğimde oturduğum koltuğa oturdum, bakındım, ama Selami ağabeyim yoktu ilk defa. Gözlerim doldu, damlalar yuvarlanıp-gitti, kalbim meyus… Ben de gittim bir an, sanki Selami ağabey gelip oturacakmış gibi hayal ettim, bekledim, bekledim… Tuhaf bir hiçlik duygusuyla hüznüm katlandı-katlandı… Sessizce konuştum da, sesime ses vermedi can ağabeyim.

Mekanın Cennet olsun ağabey, seni tanımak, sana kardeş olmak çok güzel bir duygu imiş, şimdi daha iyi anladım.

Ve istedim ki, Peygamberimizin; “Kişi sevdiğiyle beraber haşrolacaktır” hadisi inşallah sahih bir hadis olsun.

Görüşmek üzere ağabey...

xxx

İzmit’e geldiği günden beri tanıştığımız, fikir ve değerlendirmelerinden istifade ettiğimiz, Kocaeli Aydınlar Ocağında da beraber cemiyetçilik yaptığımız Av. Selim Selami Çakıcı ağabey için Bugün(10 Ocak 2018 Çarşamba) akşam namazına müteakip EREN Camiinde anma ve okuması yapılacaktır.

8 Ocak 2017 Pazar günü İstanbul’da vefat eden ve 10 Ocak’ta da ebediyete uğurladığımız Av. Selim Selami Çakıcı ağabeye Allah’tan rahmet dilerim. Ahsen Okyar

110

6_thumb

25 Ekim 2013 Cuma - İzmit Tenis Kulübü /

Tuva, Altay, Hakasya ve Yakutistan izlenimleri

Kocaeli Aydınlar Ocağı Bayramlaşmasında, Türkiye’den çok az kişiye nasip olan, bırakın gidip gelmeyi, çoğumuzun adını bile duymadığı ata yurdumuz olan TUVA, ALTAY, HAKASYA VE YAKUTİSTAN’ı gezip gören Av. Selim Selami Çakıcı izlenimlerini aktardı.

Zemzem ve hurma ikramı

Kocaeli Aydınlar Ocağı Bayramlaşmasına katılanlara yeni Kutsal topraklardan dönen Hacı Gül Arslan’ın getirdiği zemzem ve hurmalardan ikram edildi.

Söz alanlar

Av. Selim Selami Çakıcı’nın fotoğraflarla yaptığı açıklamaları sonrasında, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar (Milli ve manevi değerleri olan gençlere olan ihtiyaç), Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen (Kırgızistan), Nizamettin Şahin (Çin), Musa Ordu (Kosova), Dr. Oktay Taşolar (Tayland), Ahmet Buğrahan Sönmez (İngiltere), Ali Kahraman (Bosna), Mustafa Toka (İran), Abdullah Köktürk (Gana, Fildişi), Erdoğan Davut(Hatay), Fevzi Genç (Medine siparişi) ve Gül Arslan’da Hac ile ilgili kısa kısa bilgi verdiler.

IMG_4687_thumb110 Ocak 2017 Salı / Av. Selim Selami Çakıcı ağabey bugün öğle namazına müteakip ebedi yolculuğuna karlı bir kış gününde uğurlandı.

Bahçecik Damlar Kabristanındaki Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nun kabri yanında ebediyete uğurlanan Av. Selim Selami Çakıcı ağabey ve bütün kaybettiklerimize Rabbim rahmet eylesin.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.