Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Kas/170

Dr. Veysel Akay 21 Kasım Salı günü İzmit’te..

kandıra logo

Prof.Dr. Mehmet Bayrak Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneği konferansları Dr. Veysel Akay ile devam ediyor.

Kandıra’da Global Nutritech Biyoteknoloji Limited Şirketi Müdürü Dr. Veysel Akay, Kocaeli Kandıralılar Derneğinde konuşmacı olacak ve "KANDIRALI OLMAK BERABERİNDE BÜYÜK SORUMLULUKLARDA GETİRMEKTEDİR" konusunda bilgi verecektir.

İzmit Otel Asya’daki yemekli toplantı 21 Kasım 2017 Salı günü akşamı 19:30’da başlayacaktır. Dr. Veysel Akay’ın soruları da cevaplayacağı toplantıya Kandıralılar ve konuya ilgi duyanlar katılabilecektir.

Bilgi ve rezervasyon için;

Erdal Baykara 0532 225 30 05

dr veysel akayDr. Veysel Akay kimdir?

Kocaeli ilinin, Kandıra ilçesinde 1969 yılında doğmuştur. İlk ve orta okulu Kandıra’da liseyi İzmit Endüstri Meslek Lisesinde tamamlayıp, 1992 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden bölüm birincisi olarak mezun olmuştur.

Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimine başlayan Dr. Veysel Akay, Ocak 1994 yılında Amerika Birleşik Devletlerine eğitimini devam ettirmek için gitmiştir. Southern Illinois Üniversitesinde ingilizce eğitimi aldıkdan sonra aynı üniversitenin Ziraat Fakültesine bağlı Hayvan Bilimleri bölümünde hayvan besleme konusunda yüksek lisansını 1997 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Kentucky Üniversitesinde doktora eğitimine başlayıp, 2001 yılında doktorasını ruminant hayvanların beslenmesi konusunda tamamlamıştır. Doktora sonrası Amerika Birleşik Devletlerinde yem katkı maddesi üreten uluslararası bir firmanın AR-GE bölümünün koordinatörlüğünü 5 yıl sürdürmüştür.

2006 yılında Türkiye’ye dönüş yaparak doğup büyüdüğü Kandıra’da Global Nutritech Biyoteknoloji, Limited Şirketini kurmuştur. Global Nutritech Biyoteknoloji Ltd. firması hayvanların sağlığını ve verimini olumlu yönde etkileyen, ve hayvansal atıkların çevreye olan negatif etkilerini azaltan doğal ürünler üretmekte ve Türkiye haricinde 10’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Dr. Veysel Akay’ın yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanmış otuzun üzerinde yayınlanmış eseri ve 1 adet Ulusal Patenti ile 1 adet ABD Patent Ofisinden aldığı 2 adet patenti bulunmaktadır.

Şirketini, Yüksek Lisans yaparken tanıştığı, Türkiye’de de hayatını birleştirdiği İngilizce öğretmeni olan eşi Sandy Akay ile birlikte yönetiyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.