Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Kas/170

Yavuz Bülent BÂKİLER 17 Kasım Cuma günü İzmit’te..

112

Yavuz Bülent BÂKİLER İzmit’te..

Akça Koca Kültür Platformu konferansları Gazeteci-Yazar Yavuz Bülent BÂKİLER ile devam ediyor.

Yavuz Bülent BÂKİLER Akça Koca Kültür Platformunda konuşmacısı olacak ve "Türkçemiz ve Aklımızı Kullanmak" konusunda bilgi verecektir.

Kocaeli Emex Otel’deki yemekli toplantı 17 Kasım 2017 Cuma günü akşamı 19:30’da başlayacaktır. Yavuz Bülent BÂKİLER’in soruları da cevaplayacağı toplantıya platform üyeleri ve konuya ilgi duyanlar katılabilecektir.

Bilgi ve rezervasyon için

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu 0532 581 11 33

image

Yavuz Bülent BÂKİLER kimdir?

23 Nisan 1936 tarihinde Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas, Gaziantep ve Malatya'da tamamladı. 1960'ta Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Dört yıl Ankara Radyosu'nda çalıştı. 1969-1975 yılları arasında Sivas'ta avukatlık mesleğini icra etti. Bir süre Başbakanlık Toprak-Tarım Reformu Müsteşarlığı'nda Hukuk Müşâviri olarak hizmet verdi.

1

976-1979 yılları arasında Ankara Televizyonu'nda görev aldı. Çeşitli kültür programları hazırladı ve sundu. TRT’den Kültür Bakanlığı'na Müsteşar Yardımcısı olarak geçiş yaptı.

12 Eylül 1980 darbesinden bir süre sonra Kültür Bakanlığı Müşavirliği'ne alındı. Daha sonra da Başbakanlık Müşavirliği'ne tâyin edildi. Oradan kendi arzusuyla emekliye ayrıldı.

Çeşitli gazetelerde ve dergilerde fıkralar-makaleler yazdı. Bir süre Samanyolu Televizyon Kanalında Türk Cumhuriyetlerini anlatan ‘<I style="mso-bidi-font-style: normal">Bizim Türkümüz</I>’ programını hazırladı. Aynı kanalda ‘<I style="mso-bidi-font-style: normal">Sözün Doğrusu</I>’ isimli kültür programını ekranlara getirdi.

1989 yılında TRT 1 Televizyon Kanalı’na, 16 bölümden oluşan ‘Avrupa’da Türk İzleri’ isimli programın senaryosunu hazırladı. Bu eseri ile Türkiye Millî Kültür Vakfı’nın ‘1989 yılı Radyo ve Televizyonda Millî Kültürümüze Hizmet Eden Programlara Teşvik Armağanı’na layık görüldü.

Kendisine takdim edilen diğer armağanlar:

*Türk dilini şiir dünyasına taşıyıp taçlandıran çalışmalarından dolayı Atatürk Kültür Merkezi’nin Şeref Üyeliği. (1999) *Türkiye Azerbaycan kültür münâsebetlerini geliştirmesi ve Azerbaycan’a yürekten bağlılığı sebebiyle Azerbaycan Ziyalılar Cemiyeti Şeref Üyeliği. (1999) *Azerbaycan Halk Cephesi’ tarafından Elçibey adına Türklüğe Hizmet Armağanı. (2002)

*Dünya Türklüğüne Hizmet Ödülleri: *Kazakistan Ahmed Yesevi Üniversitesi *Türkiye Cumhuriyeti TİKA Başkanlığı *Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatkârlar Vakfı *Türk 2000’ler Vakfı *Azerbaycan Dünya Genç Türk Yazarları *Dil Gazetesi

Edebiyat Doktoru Unvanları: *Azerbaycan Asya Üniversitesi *Azerbaycan Gence Üniversitesi

Türk Diline Hizmet Ödülü: *Karaman Valiliği *Kombassan Holding *Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi *Türkiye Yazarlar Birliği *Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti

Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri: *Türkiye Millî Kültür Vakfı *Kayseri Aydınlar Ocağı *Türk Ocakları Genel Merkezi *Academi Of Art And Culture Word *Boğaziçi Dergisi *Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği

Fahri Hemşehrilik Ödülleri: *Malatya Belediye Başkanlığı *Gaziantep Belediye Başkanlığı

Diğer Ödüller: *Yılın Edebiyatçısı Ödülü:Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardım Vakfı *Gaspıralı İsmail Bey Ödülü: Milletlerarası 4. Türk Olimpiyatı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.