Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Eki/170

Ahsen Okyar’a ‘Vefa Gecesi’ – Orhan BALCI

Ahsen Okyar’a ‘Vefa Gecesi’ – Orhan BALCI

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Akça Koca Kültür Platformu tarafından düzenlenen ‘Ahsen Okyar Vefa Gecesi’ için Emex Otel’e gittim. Etkinliğin başlama saat 19.30 olarak belirlenmişti, saat 19.35’de otelin kapısındaydım.

Girişte Selüloz İş Sendikası’nın genel kurul afişin gördüm. Eskiye gidip Seka’nın DMO’sinin faaliyette olduğu dönemde yapılan kongreler hatırladım bugüne baktım ve örgütlü toplumun en önemli parçası olan sendikalar adına üzüldüm.

Girişten geçip ikinci kata çıkarken lobideki otel müdürünün odasında Saraybahçe Belediyesi, İzmit Büyükşehir Belediyesi ve Milletvekilliği görev yapmış Hikmet Erenkaya ile karşılaştım. Ayak üstü sohbet sonrasında kahve içmeye geleceğim sözünü aldım ve ikinci kata çıktım.

Otelin ikinci katındaki büyük salon ful doluydu.

En arka sırada gazeteci arkadaşlarının yanında yer bularak oturdum.

Aydınlar Ocağı, Kandıralılar Derneği, Muhasebeciler Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Üniversitesi, Milletvekilleri, bestekar kısacası her kesimden her kurumdan temsilci vardı.

500’e yakın kişinin bulunduğu böyle bir topluluğu bir tatil akşamı toplamak kolay değildi ve kentimizde her kesim tarafından sevilen taktir edilen “Ahsen Okyar” bunu başarmıştı.

Gelen konukları Akça Koca Kültür Platformu ve aile üyelerinin kapıda karşılaması, halk oyunları gösterisi Ecz. Selçuk Arslan’ın başarılı sunumu, aile adına Ahsen Okyar’ın Yalova Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuyan kızı Zeynep Gökçen Okyar’ın konuşması, slayt gösterisi gecenin başlangıcının önemli detaylarıydı.

Daha sonra platform tarafından özenle seçilmiş isimler “Ahsen Okyar”ı kısa kelimelerle kürsüye gelip anlatmaya çalıştılar.

Bazıları anısını anlattı,

Bazıları şiir okudu,

Hüseyin Acurman 80 öncesi ayrı görüşlerde Kandıra’da dernek kurmuştuk ve birbirimizle hiç konuşmamıştık, 80 sonrasında Turan Sarı’nın ofisinde bir araya geldik. Okyar’ın söyledikleri benim düşündüklerimin aynısıydı sanki benim beynimdekileri söylüyordu. O günden sonra arkadaşlığımız birlikteliğimiz sürüyor ifadesin kullandı.

Erol Köse hem anısını anlattı hem de “Benzemez kimse sana” şarkısının bir bölümünü müziksiz seslendirdi.

İsmail Kalkandelen hem siyasi anılarını hemde Kocaeli’yi ve Kocaelispor’u sevenler Esk, Dostlar Grubu’ndan bahsetti.

Avrupa Birliği eski Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya telefonundan “Çırpınırdı Karadeniz” Türküsünü salona dinletti. Bestekar - Mevlidhan Amir Ateş se gecenin anılar üstüne son konuşmacısıydı.

Okyar’ın teşekkür konuşması kişi ve kuruluşlar tarafından verilen plaket ve hediyelerle “Vefa Gecesi” tamamlandı.

Biz hep yaşamını yitirenler için düzenlenen gecelere alıştırılmış bir toplumuz.

Bu alışkanlığa son veren ve böyle önemli bir çalışmanın altına imza atan Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve yönetici arkadaşlarını yürükten kutluyorum.

Yaşarken birisi için böyle bir vefa gecesi düzenlemek çok ama çok önemli diye düşünüyorum.

Yerinde ve olumlu bir çalışma olmuş.

Hep gülen yüzüyle tanıdığımız bildiğimiz Ahsen Okyar’ı kutluyorum.

İyi ki seni tanımışım,

İyi ki böyle bir vefa gecesi düzenlenmiş,

İyi ki bu geceyi izlemeye gitmişim.

www.cagdaskocaeli.com.tr/http://www.cagdaskocaeli.com.tr/orhan-balci-c33.html/ahsen-okyar-a-vefa-gecesi-y8259.html

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.