Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Eki/110

Törenlerin, merasimlerin iptali Cumhuriyet coşkusunun sağladığı milli birlik ruhumuzun da iptali anlamına gelir

clip_image002 Törenlerin, merasimlerin iptali Cumhuriyet coşkusunun sağladığı milli birlik ruhumuzun da iptali anlamına gelir

Kocaeli’de milli duyarlılığı yüksek ve hassasiyetleri ortak kuruluşlar olarak 2 yıldır aylık toplantılarla bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 24 şehidimizle ilgili Sabri Yalım Parkı’nda yaptığımız Kitlesel Basın Açıklaması’na katılan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sonrasında Van Erciş’te meydana gelen ve ciğerimizi dağlayan deprem felaketinde vefat eden kamu görevlisi - sivil, kadın - erkek, çoluk - çocuk tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ölü sayısının artmaması, hiç olmazsa 600’leri geçmemesi tek dileğimiz. KMKB paydaşı Kocaeli Ülkü Ocakları’nın yardım kampanyası çok anlamlıydı. Türkiye Kamu - Sen’in de yardım kampanyası başlatacağını öğrendik. Bu tip organizasyonlar zor zamanda birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi kuvvetlendiren güzel işlerdendir. Zira biz aynı kilimin desenleriyiz.

Ve bugün; toplantımızın da yapılma tarihini eşleştirdiğimiz 29 Ekim günü, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümünü minnetle ve şükranla anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızın mucizevî kahramanı ve Cumhuriyetimizin bânisi, Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla da adeta medeni bir mucizenin de sahibi Büyük Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyoruz.

Türk Milleti nankör değildir. Atasına ve silah arkadaşlarına, gazi ve şehitlerine, devleti ve milleti adına emeği geçenleri unutmaz, unutturmaz. Unutturmak isteyenleri de fazla tutmaz.

Acı paylaşmak için yas ilanını garip bulmuyoruz. Evet, resepsiyon ve kokteyller iptal edilebilir fakat törenlerin, merasimlerin iptali Cumhuriyet coşkusunun sağladığı milli birlik ruhumuzun da iptali anlamına gelir. Hele hele çok saygı duyduğumuz ve içimizi kabartan Mehter’in sünnet düğünlerinden sonra Cumhuriyet Bayramında bile çalınması neyin nesidir?

İnşallah endişelerimiz kuruntudan ibaret kalır. Yok, bir dönemin bittiği, başka döneme geçildiği havası verilmeye çalışılıyorsa avucunuzu yalarsınız. Kanla - İrfanla kurulan Cumhuriyet, yurtdışından maaşlı köşe yazarlarının veya her dönem ortalıkta gezen siyaset kaşarlarının önerileriyle yıkılmayacak kadar sağlamdır. Ve Türk Milleti adeta küllerinden doğarcasına ve can havliyle kurduğu Cumhuriyeti canı pahasına korumayı da bilir.

Biz Libya’da veya Suriye’de yaşamıyoruz. İthal gazla çalışan Arap halkları da değiliz. Senaryoculara duyurulur.

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği adına

Kocaeli Kamu Sen – Süleyman PEKİN

İzmit Türk Ocakları – Şaban UFUK

Kocaeli Türk Diyanet Vakıf Sen – Numan UYSAL

Kocaeli Türk Eğitim Sen – Yaşar ŞANLI

Kocaeli Türk Enerji Sen – Hasan KIRAÇ

Kocaeli Ülkü Ocakları – Ramazan ÇAKIRCA

Ülkücü İşçiler Derneği – Yaşar YILDIRIM

DSC_0007 Açıklamayı okuyan Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Süleyman Pekin

DSC_0004 Yaşar ŞANLI (Kocaeli Türk Eğitim Sen), Hasan KIRAÇ (Kocaeli Türk Enerji Sen), Ramazan ÇAKIRCA (Kocaeli Ülkü Ocakları), Süleyman PEKİN (Kocaeli Kamu Sen), Şaban UFUK (İzmit Türk Ocakları), Yaşar YILDIRIM (Ülkücü İşçiler Derneği), Kocaeli Türk Diyanet Vakıf Sen

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.