Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Eki/110

TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİSİ / Prof. Dr. Nurullah AYDIN

Terör örgütünün gerçekleştirdiği menfur saldırılar ve terör örgütüne karşı yürütülen mücadele tüm boyutlarıyla ele alınmamaktadır.

Örgütün hain amaç ve hedeflerine ulaşamayacağı bilinmesine rağmen; terör örgütü muhatap alınmakta, ABD ve İngiltere endeksli terörle mücadele stratejisinden vazgeçilememektedir. Oysa, terör örgütünün bütün askeri cephane, eğitim ve istihbarat bilgisi, Kuzey Irak’a ve bölgeye hakim olan ABD ve İngiltere ve Barzani tarafından sağlanmaktadır.

Bunun yanında; düşman gördükleri askerlerin bir kısmının terör örgütünce katledilmesine diğer kısmının ise tutuklanarak etkisizleştirilmesine zemin hazırlanmaya devam etmektedir. Konuşmalarla, yanıltıcı operasyonlarla adeta terör örgütüne psikolojik moral takviyesi yapılmaktadır.

Bazı gazeteciler, bazı akademisyenler, bazı siyasetçiler adeta terör örgütünün maaşlı sözcülüğünü yapmaktadırlar.

Otoritenin gücü muhaliflere karşı hissettirilmeye devam ediyor.

Terör örgütünün Türkiye’nin güven ve istikrarını sabote etmesine izin verilmeye devam edilmektedir.

Oysa; bölge halkının huzur ve esenliği için varolan güvenlik ve otoritenin en güçlü şekilde hissettirilmesi gerekir. Terörle mücadelede yeni strateji ve yöntemlerle daha etkin, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele ortaya konulmalıdır. Bu da açıktır; terörle, terörin diliyle mücadele etmektir.

Demokratik parlamenter sisteme ve hukuk devleti anlayışına inanan her kesim, bölücü terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koymalı, insanlık dışı kanlı eylemlere karşı insani bir duyarlılık sergilemelidir.

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü yakından ilgilendiren terörle mücadele konusunu ulusal bir mesele olarak görerek daha sorumlu ve duyarlı davranmalıdır.

Sivil toplum örgütlerinden medyaya ve siyasi partilere kadar her kesimin terörle mücadelede ulusal dayanışma duyarlılığı ve ortak hareket şuuru geliştirmesi gerekir.

Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ilkelerinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceği, halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne halel getirecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceği kamuoyuna duyurulmalıdır.

Terörizme karşı yürütülen mücadelenin en önemli boyutlarından biri olan, teröre ve terör örgütü yandaşlarına yönelik dış desteğin kesilmesini teminen, başta komşu ülkeler olmak üzere bütün dost ve müttefik diye bilinen ülkelere bu yöndeki sorumluluklarını üstlenmeleri ve somut dayanışma sergilemeleri çağrısı yapılmalıdır.

Terörle mücadele stratejisinde netice alınması için;

- Valiler, terörle mücadele eden unsurların sevk ve idaresinde komutayı ele almalı,

- Polis- jandarma arasındaki yetki karmaşasının önüne geçilmeli, polis özel harekat timleri ile jandarma birlikleri koordineli biçimde operasyon yapmalı,

- Operasyon kararı verildikten sonra hızla uygulanmalı,

- Terörle mücadelede özel harekat timleri etkin kullanılmalı,

- Terörden etkilenen bölgelerde profesyonel askerler kullanılmalı,

- Hava unsurları ve özel birliklerin ağırlıklı kullanılacağı nokta operasyonlar yapılmalı,

- Polis timleri küçük gruplar halinde uzun süre arazide kalarak operasyonlar düzenlemeli,

- Terör örgütü uzantıları için hemen yasal işlem yapmalı,

- Terör örgütü ile bağlantılarını kesmeyen siyasi aktörler uyarılmalı, uyarılar dikkate alınmazsa hukuki süreç işletilmeli,

- Örgütün Avrupa merkezli finansal trafiğine karşı diplomatik girişimler etkinleştirilmeli,

- Örgütün bürokrasi, üniversite, finans ve ulaşım ağı çökertilmelidir.

Günün Sözü: İçi boş davulun sesi gür çıkar, ancak içi boştur, şişirilen insanlarda öyledir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.