Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Eki/110

AVRASYA YAZARLAR BİRLİĞİ’NDE Dördüncü Dönem Yazarlık Atölyeleri Çalışmalarına Başlıyor…

4. Dönem Yazarlık Atölyeleri
Çalışmalarına Başlıyor…

..................................................................................................................................................................................

AVRASYA YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN
DUYURU

Dördüncü Dönem Yazarlık Atölyeleri Çalışmalarına Başlıyor…

Avrasya Yazarlar Birliği olarak kuruluşumuzdan beri ulusal ve uluslar arası boyutta önemli etkinlikler gerçekleştirdik. Atölye çalışmalarımız bunlardan biridir. İnanarak çıktığımız yolda hedeflerimizi büyüterek kararlı yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Bizi takip edenler bilirler: Atölyelerde kurgulayıp olgunlaştırdığımız ürünleri sıcağı sıcağına internet sitelerinde, kültür, sanat, edebiyat dergilerinde yayılıyoruz. Dönem sonunda bu ürünleri kitaba dönüştürüyoruz. Son iki yıl içinde Türk edebiyatına ikisi ortak, üçü müstakil olmak üzere beş kitap kazandırdık. Ortak kitaplarımız “Kardeş Hikâyeler Kardeş Şiirler”, “Kardeş Sesler 2011” adlarıyla Bengü Yayınlarından çıktı. Müstakil kitaplarımız “Gün Geceye Düştü (Ataman Kalebozan), İnsan Tükenince (Ethem Göktürk), Fesleğen Senin Kokundur (Emel Şakacı) adlarıyla yine aynı yayınevinden çıktı. Dünyada bunun örneklerini görmek mümkündür. Yazar okullarında üretilip basılan ve çok satanlar listesine giren kitaplar bile var. Ancak ülkemizde bu ilktir ve bu ilki gerçekleştirmek iki dönemdir Avrasya Yazarlar Birliği Edebiyat Akademisine nasip oldu. Benzer çalışmaların, benzer ürünlerin artmasını, edebiyat dünyamızın yeni kalemler kazanmasını bekliyor ve diliyoruz.

Kasım 2011’de başlayacak olan yeni dönemde atölye çalışmalarını yine aynı hocalar yürütecektir: Şiir atölyesinde şair Ali Akbaş; dil ve deneme atölyesinde G.Ü. öğretim üyesi, deneme yazarı Doç. Dr. Hüseyin Özbay; hikâye atölyesinde hikâye ve roman yazarı Osman Çeviksoy… Ayrıca sanatçı, şair, yazar ve bilim adamları; dil, kültür, yazı, yazarlık, sanat, edebiyat ve benzer konulardaki söyleşileriyle atölye çalışmalarını destekleyeceklerdir. Bu dönem üretilen eserlerin internet sitelerinde ve çeşitli dergilerde yayınlanmasının dışında Mehmet Akif Müze Kütüphanesinin katkılarıyla her ay halka açık “okuma - söyleşi” programı düzenlenecektir.

İçinde yazarlık tutkusu taşıyan ve yazarlığın çilesine talip olan herkesi atölye çalışmalarımıza bekliyoruz. Çalışmalarımıza on sekiz yaşını doldurmuş ve kayıt koşullarını yerine getiren herkes katılabilecektir. Ancak başvuruda bulunanların sayısı fazla olursa eleme yoluyla sayı düşürülecektir.

Atölye çalışmaları, 01 Kasım 2011 – 01 Mayıs 2012 tarihleri arasında (24 hafta) devam edecektir. Dönem sonunda, ortaya konan ürünlerin kalite ve sayılarına bağlı olarak Kardeş Sesler 2012 ve müstakil kitaplar çıkarılacaktır.

YÜZ YÜZE DERSLER:

Dil ve Deneme Atölyesi
Doç. Dr. Hüseyin Özbay
Çarşamba: 18.00 – 19.30

Şiir Atölyesi
Ali Akbaş
Perşembe: 18.00 – 19.30

Hikâye Atölyesi
Osman Çeviksoy
Cumartesi: 10.00 – 12.00

Okuma, söyleşi (İki Haftada bir):
Cumartesi: 14.00 – 17.00

Destek söyleşileri:
Cuma günleri 19.00 – 21.00

Not: Atölye çalışmaları Kızılay’da, diğer etkinlikler Hamamönü Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesinde ve Kabakçı Konağı’nda yapılacaktır.

Daha fazla bilgi ve ön kayıt için başvuru adresi:
AVRASYA YAZARLAR BİRLİĞİ
Hacettepe Mahallesi Hamamönü Sokak N0: 24
Altındağ – ANKARA

Telefon: +90 (312) 311 70 52
Faks: +90 (312) 311 70 32

Avrasya Yazarlar Birliği: www.ayb.org.tr

eposta: bilgi@ayb.org.tr

AYB – Edebiyat Akademisi: http://www.edebiyatakademisi.com

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.