Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Nis/170

Miraç Kandili. Kutlu Doğum haftası. 23 Nisan Bayramı. Sakarya Meydan muharebesi. Din ve Tarih bilincinin önemi – İsmail KAHRAMAN

ismail kahramanMiraç Kandili. Kutlu Doğum haftası. 23 Nisan Bayramı. Sakarya Meydan muharebesi. Din ve Tarih bilincinin önemi – İsmail KAHRAMAN

Peygamber efendimizin kuranı Kerim'de ayetle sabit olan bu gün. İsrail İşgali altında inleyen Kudüs'ü Şerif’deki Mescid-i Aksa’dan Allah(cc) ile bizatihi görüşmek üzere Sema'ya çıktığı tüm müminlerin bağışlanmasını yüce Allah’dan(cc) niyaz ettiği, ayrıca kutlu doğumu ile dünyayı şereflendirdiği mübarek gün ve gecelerdeyiz.

Bu gün Anadolu'nun bir çok yerinin Yunan Fransız ve İngilizler tarafından işkal edildiği bir dönemde düşmanı Anadolu'dan çıkarmak üzere 23 Nisan 1920 de Ankara'da Büyük Millet Meclisinin mübarek bir cuma günü Hacı Bayram caminde cuma namazı kılındıktan sonra dua edilerek açıldığı gün olan 23 Nisan bayramını kutluyoruz. Bu bayramı çocuklara kurtuluş savaşının baş komutanı gazi Mustafa Kemal paşa armağan etmişti.
İngilizlerin desteği ile Yunanlılar Meclis'in açıldığı Başkent Ankara’nın 70 km. yakınına kadar gelmişler ve Yunan mezalimi yapıyorlardı.

22 gün ve gece süren tarihin en uzun süreli meydan muharebesi ile Viyana da başlayan bozgun ve toprak kaybını. Haymana, Polatlı, Sakarya ovasında durdurduğumuz Sakarya meydan savaşında çoğu gönüllü mürettep alay erleri ile subaylardan oluşan 5700 şehit verilmiş, talihimiz değişmiş ve tarih yeniden yazılarak Türkiye devletinin kuruluşu Sakarya meydan muharebesi ile gerçekleştirilmişti.
Çocuklarımız ve gençlerimize miraç kandili, kutlu doğumu, 23 Nisan bayramı ve Sakarya meydan muharebesinin önemini anlatıp ve öğretmeliyiz.
Ulaştırma bakanlığı Polatlı'ya özel ve ucuz tren seferleri koymalı Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere Sakarya savaşının geçtiği yerleri gezdirmek için özel çalışma yapmalı. Çocuklarımız ve gençlerimizin milli ve manevi tarih bilinci ile yetişmeleri Devletimizin güçlü milletimizin Birlik ve beraberliği İslam coğrafyasındaki akan kanların durması için mübarek Miraç gecesi hep birlikte dualar etmeliyiz.
Din, Dil ve Tarih bilincine sahip olmak her şeye sahip olmaktır.
Tarihimizi öğrenelim.
Tabiatı sevelim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.