Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Mar/170

MERAL AKŞENER KOCAELİ’DE – ÜLKÜCÜ BİAT ETMEZ – Ruhittin SÖNMEZ

r sönmezMERAL AKŞENER KOCAELİ’DE - ÜLKÜCÜ BİAT ETMEZ - Ruhittin SÖNMEZ

Meral Akşener Türkiye gündemini etkileyen çok önemli bir siyasi figür. İçişleri Bakanlığı, TBMM Başkan Vekilliği görevlerini hakkıyla yapmış, görevleri esnasında olumlu izler bırakmış bir siyasetçi.

Ancak son seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili listesine konulmadığı için artık milletvekili değil. Devlet Bahçeli ve ekibi tarafından partiden ihraç edildiği için resmen partili bile değil.

Buna rağmen ülkücülerin, milliyetçi, muhafazakârların ve merkez sağ kanadın umudu oldu.

Hatta partilerinin donmuş oy yüzdesiyle iktidar alternatifi olamayacağını gören bir kısım CHP’lilerin de umudu Akşener.

Biz “İzmit’imizin kızı” Meral Akşener’in Türkiye’de önemli bir kesimin umudu haline gelmesinden mutluyuz.

Üstelik O Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda birlikte yetiştiğimiz bir arkadaşımız, kardeşimiz.

Kocaeli Aydınlar Ocağı, Meral Akşener’in ve hepimizin abisi olan merhum Nihat Gürer ve arkadaşları tarafından 1985 yılında kuruldu. Meral Akşener Ocağımızın kuruluşundan siyasete atıldığı tarihe kadar bir Aydınlar Ocağı mensubu idi. Siyasetin basamaklarında yükselirken de Aydınlar Ocağı ile manevi bağını kesmedi.

Devlet Bahçeli ve AKP işbirliği ile yargı sistemi hoyratça kullanılarak, Meral Akşener ve diğer muhaliflerin parti içi mücadelesi şimdilik engellendi.

Şimdi onlar Türkiye’nin tek adam yönetimine teslim edileceği bir Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda “Hayır” çıkması için mücadele ediyorlar.

Meral Akşener de üzerine atılan çirkin iftiralara rağmen, kendisine merkez ve havuz medyasında ambargo ve karartma uygulanmasına rağmen, fiziki engellemelere rağmen; salon verilmemesi, afişlerinin astırılmaması, elektriklerinin kesilmesi gibi baskıcı uygulamalara rağmen bıkmadan usanmadan çalışıyor.

Sadece milletin sevgi rüzgârını arkasına almış, milletin vicdanına ve irfanına yaslanmış bir lider O.

İftiraları, adaletsizlikleri, engelleri aşa aşa ilerliyor.

Ülkemizin “alternatif yok” çaresizliğine itildiği bir dönemde, alternatif liderin Meral Akşener olduğu görülüyor.

“Öğrenilmiş Çaresizlik” çemberini kırmaya çalışan ve Türk Milletine “Çare Sizsiniz” diye haykıran böyle bir lider durdurulamaz.

Meral Akşener ülkemiz için, demokrasi için, insan hakları için ve büyük Türkiye ideali için bir şanstır.

Dileğimiz siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmek isteyen herkesin, adil ve eşit şartlar altında fikirlerini kamuoyu ile paylaşabilmesidir. Kim ki milletin sevgisini kazanır, başımızın tacıdır.

“Millet çoğunluğu yanılmaz” denilir. Bu önerme ancak şu şartlarda doğrudur: Adil ve dürüst seçimler varsa, millet çoğunluğu yanılmaz.

Adil ve dürüst olmayan seçimlerle gelen diktatörler olduğunu, Saddam’dan Esad’a ve Hitler’e kadar uzanan örnekleriyle hiç aklımızdan çıkarmayalım.

Dileğimiz önümüzdeki halkoylamasının adil ve dürüst yapılmasıdır. Seçimler özgürlük için ve özgürlük içinde yapılmalı.

Bir tarafta Devletin tüm imkânlarıyla, korkunç güç ve para kullanarak propaganda yapanlar var. Diğer tarafta ise kıt bütçeyle ve vatandaşın fedakârlıklarıyla kampanya yürütenler…

Biz bu adaletsizliğe karşı, bu mağdur ve mazlum tarafa bir imkân açmayı düşündük. Meral Akşener’in Kocaeli’de milletle buluşmasına aracılık etmek istedik. Meral Hanım’ı İzmit’e davet ettik.

18 Mart Cumartesi günü Kocaeli Aydınlar Ocağının düzenlediği toplantıda Meral Akşener “Milli İradeye Saygı” isimli konferansta konuşacak. İzmit Fuar İçi Çağlayan Restaurant’ta 14.30 da yapılacak konferansa bütün halkımızı davet ediyoruz.

***********************************************

ÜLKÜCÜLER İÇİN LİDER DEĞİL DEMOKRASİ ÖNEMLİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici sevdiğim, saydığım bir parti genel başkanıdır. Kocaeli Aydınlar Ocağı olarak misafir ettik. BBP İl Başkanları ve yöneticileri Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın hemen bütün faaliyetlerine katılır.

BBP de Kocaeli’ndeki bütün etkinliklerine şahsımı ve Ocağımızın yöneticilerini davet ederler. Kocaeli teşkilatlarında görev alan çok sayıdaki BBP’li yönetici sevdiğim ve saydığım dostlarımdır.

“Açılım Süreci” devam ederken BBP’nin Kocaeli’ndeki “ÇÖZÜM SÜRECİ Mİ; BÖLÜNME SÜRECİ Mİ?” konulu paneline konuşmacı olarak davet edildim. Panel sonrası Mustafa Destici ve arkadaşlarının iltifatlarına muhatap oldum.

Benim tanıdığım Mustafa Destici demokrat bir yönetici, birlikte yol yürüdüğü fedakâr arkadaşlarına saygılı bir genel başkandı.

Gerçekten ülkücü camianın bir kanadını teşkil eden Alperenler, ülke sevdaları ve inandıkları dava uğruna yaptıkları maddi manevi fedakârlıklarla dikkat çeken bir camiadır. Yüzde 0,53 mertebesinde, yani toplamda 250 bin oy alan bir partinin, devlet imkânlarından hiç yararlanmadan, bunca yıl ayakta kalabilmesi bu cefakeş insanların eseridir.

Mustafa Destici’yi saygıdeğer yol arkadaşlarının fedakârlıklarını iyi bilen, arkadaşları ile istişareye önem veren, demokrat bir genel başkan olarak bilirdim.

BBP yönetimi bu referandumda “evet” veya “hayır” seçeneklerinden hangisini tercih edeceklerini açıklama konusunda ciddi tereddüt yaşadı. Nihayet BBP Genel Başkanı Mustafa Destici halk oylamasına 36 gün kala “evet” oyu vereceklerini açıkladı.

Açıklama yapılırken çekilmiş video kayıtlarını ve resimleri dikkatle inceledim.

Destici ve BBP’nin diğer yöneticilerinin hepsinin yüzünden asla inanmadıkları bir kararı açıklamaya mahkûm olmuş insanların huzursuzluğu, gerginliği ve mutsuzluğu yansıyordu. Kendileri adına çok üzüldüm.

unnamed (1)

Bu karar verilmeden bir hafta önce, 2 Mart’ta Saray’da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mustafa Destici arasında bir görüşme oldu. BBP’in kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü ikna etme becerisinin bir sonucu olabilir.

Destici’nin inanarak “evet” demediği kanaatindeyim. Zaten açıklama metninden neden “evet” dediğini anlamak mümkün değil.

Destici mutlak bir mecburiyet içinde kalmış olmalı.

***

ÜLKÜCÜ BİAT ETMEZ

İşte bu aşamada ülkücülerin biat kabul etmeyen karakteri ortaya çıktı.

BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Destici'yi 'ihanet'le suçladı. Bütün il başkanlarının kanaatlerini kamuoyu ile paylaşacağını söyleyen Kızıldağ, parti içindeki istişarelerde yüzde 98'lik kesimin 'hayır' dediğini savundu.

BBP’nin en kuvvetli olduğu il Sivas’tır. Partinin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi olan Sivas’ın BBP teşkilatının Twitter hesabından yapılan açıklamada,"BBP Genel Başkanı Destici'yi kaybettik hükümsüzdür" tweeti atıldı.

Anlaşılan Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşananın bir benzeri BBP’te de yaşanacak.

BBP’de de (MHP gibi) Genel Başkan ve yönetimi yalnız kalacak, ülkücü taban tek adam yönetimini değil, demokrasiyi tercih edecek.

BBP ve MHP tabanları arasında bir benzerlik olduğu kesin. Ama iki partinin Genel Başkanlarının benzer yapıda olmadığını düşünüyorum. Ben, Devlet Bahçeli’den farklı olarak, Mustafa Destici’nin ülkücü tabanın / Alperenlerin, kendisinin “evet” açıklamasına rağmen, “hayır” demesinden mutlu olacağı kanaatindeyim.

***

Destici’nin açıklamasından üç gün önce de BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, yaptığı açıklamada, "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Bu Erdoğanist bir rejim değişikliğidir" demişti. Öznur’un açıklamasında “parti vesayetine de, yargı vesayetine de, parti devletine de karşıyız. BBP tarihi boyunca adaletsizliklere, haksızlıklara hep karşı çıkmıştır. Vesayetten ve güçten yana değil, milletten taraf olmuştur. Çare otoriterleşme değil, daha fazla demokratikleşme, açıklık ve demokrasidir” demişti.

Bence bu sözler BBP’li ülkücülerin vicdanının yansımasıdır.

MHP’li ve BBP’li ülkücüler çok ciddi bir imtihan içindeler. Bana göre ülkücü taban demokrasi tarihine geçecek destansı bir direniş içinde.

İlkelerle mecburiyetler karşı karşıya geldiğinde, ülkücüler ülkülerini ve ilkelerini tercih ediyor.

Ülkücüler tek adam kararlarına ve yönetimlerine isyan ediyorlar.

Ülkenin siyasi ikliminde baharın müjdecisi olan bu güzel insanlara selam olsun.

13.03.2017

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.