Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Oca/170

Bilge İnsan; Nihat Gürer – Serhat DUYAR

Bilge İnsan; Nihat Gürer - Serhat DUYAR

“80 İhtilalindan sonra mücadeleyi bırakmamak açısından özellikle fikri mücadele için Kocaeli Aydınlar Ocağını kurduk. Bize oturmak yakışmazdı.

Kurucularından ve geçmiş dönem Başkanlığını yaptığım Kocaeli Aydınlar Ocağını Siyasi değil Fikri organizasyon olarak kurduk.

Çekirdek kadroda Vahap Atlı, Beytullah Uslu, Ahsen Okyar ve diğer arkadaşlarla 1985’te fikri boşluğu dolduralım düşüncesiyle Kocaeli de yola çıktık.

Gayesi; sağın tamamına Türk İslam Kültürünü aktarmaktı. 3 Mayıs 1985’te İstanbul ve Ankara’dan sonra 3. Kuruluş Anadolu’ya geçiş noktası olan Kocaeli de, Aydınlar Ocağını kurduk.
Ahmet Kabaklı gibi fikir adamı, İbrahim Kafesoğlu gibi Profesör olmuş akademik kariyeri olan Türk Milliyetçilerinden oluşan bir yapı vardı.

İlimize her Salı akşamı konusunun en iyisi Profesörü getirdik, 139 Hocayı Kocaeli ile buluşturduk. Konferanslar yaptık, Paneller yaptık...”

Evet; bu keyifli sohbet aydın ve mücadeleci duruşu ile Nihat Gürer Ağabey ile yaptığımız bir sohbetten.

Aslında 80’den sonra ne yapabiliriz sorusuna cevap bulan mücadele ekibinin hikâyesi anlatılanlar.

Nihat Gürer Ağabeyden sonra Dr. Halil İbrahim Kahraman, Ahsen Okyar ve görevi başındaki Ruhittin Sönmez’in Başkanlığını yaptığı Kocaeli Aydınlar Ocağı sayesinde Nihat Gürer Başkanı tanıma fırsatım oldu.

“Vatan kaybetmenin ne olduğunu bilen olarak söylüyorum” diye cümleye başlayıp kaygılarını dile getirirdi. Çözüm önerilerini de sıralardı peşi sıra.

MHP’de 80 İhtilalinda İl Başkanlığı yapmış, İlimizde Ticaret Odası Başkanlığı yapmış ve birçok Kuruluşta bulunmuş biri için sade ve gösterişten uzak bir çalışma ofisi vardı.

Sigortacılık yapan Nihat Ağabeyi hiçbir ziyaretimde sohbet; sigorta, iş, güç olmadı. Ülkemizin durumu ve çözüm önerileri üzerine kurulu bir sohbet yapılırdı.

Aktif siyaset yaptığım dönemde telefonla arayıp “beyanatını okudum tebrik ediyorum, maşallah iyi gidiyorsun, iyi işlere imza atıyorsun.”  Diye yapılan çalışmalara değer veren gönül insanı idi.

Allah Rahmet eylesin. Rabbim Ailesine ve biz sevenlerine sabır versin.

Cemiyetçi kişiliği ile Türk Milliyetçilerinin Ağabeyi Nihat Gürer’i ebedi istirahatına yolcu ettik.

Ardında gurur duyulacak ailesi. Kendi konularında uzman olmuş ve kendilerini çok iyi yetiştirmiş üç örnek evlat bıraktı. Allah onlara hayırlı uzun ömürler versin.

Ahsen Okyar, Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Av. Ruhittin Sönmez Başkanların kardeşliğini hep beraber gördük. Gerek cenaze günü gerekse Cenaze programı öncesi cansiperhane gayretlerini yazmazsam büyük eksiklik olur. Allah onlardan razı olsun.

Kıymetli büyüğümüz Nihat Gürer Ağabey sohbetlerinde birlik ve beraberlik ile uzlaşıyı işlerken, cenazesinde Fevziye Camisinin avlusunda farklı kesimleri dahi bir araya getirme başarısını yakaladı.

Biz kendisinden razıydık, Allahtan ondan razı olsun. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

http://www.bizimyaka.com/yazar-69241-Bilge-Insan-Nihat-Gurer

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.