Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Oca/170

KIBRIS TÜRK CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI; RUM’LARIN SUNDUĞU HARİTAYI KABUL EDECEK KIBRISLI TEK BİR TÜRK DAHİ ÇIKMAZ – Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK

3. kıbrıs  KIBRIS TÜRK CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI; RUM’LARIN SUNDUĞU HARİTAYI KABUL EDECEK KIBRISLI TEK BİR TÜRK DAHİ ÇIKMAZ. - Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK - Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı

Bravo sayın Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, o haritalar bugün de yarın da hiçbir zaman kabul edilemez. Siz de kabul edecek olana, kim olursa olsun şiddetle karşı çıkın. Neden her önüne gelen bir harita hazırlayıp Türk’e sunuyor? Bizim Kıbrıs’la ilgili bir sorunumuz yoktur. Harita sorunumuz hiç yoktur. Sorunu biz icat ettik. Başkalarının sorununu üstlenmeye kalktık. Lütfen Yeşil hatlı haritalara dönelim. Bizim haritamız odur. Rum’a verecek bir karış toprağımız da yoktur.

En basitinden İsrail’i görmüyormusunuz?, işgal ettiği Arap topraklarından kime ne verdi?

Türk toprağını işgal eden ve Azerbaycanlı kardeşlerimize soykırım uygulayan Ermenilere bakın, Karabağ’ı ne hale getirdi.

Biz Kıbrıs’tan toprak verince Kıbrıs sorunu bitecek mi? Bitmeyecek, eli daha da kuvvetlenen Rumlar, adanın tamamını istemeye devam edecek. Bizim Kıbrıs’ta ne toprak, ne de harita sorunumuz yoktur. Biz Kıbrıs’ın her yerinde 500 yıldır varız. Osmanlı Türk orduları 70 000 şehit vererek bu adayı Venediklilerden fetihle aldı. Adanın % 30 dan fazlası Osmanlı vakıf eserleri ile doludur. 1974 harekatında da 2000 şehit vererek Kıbrıs’ta Rumlar tarafından soykırıma uğratılan soydaşlarımızı katliamdan kurtarmak için adaya çıktık. Yunan askerleri, EOKA çeteleri ve katliamcı Rumlar Türk ordusunun önünden çil yavrusu gibi dağılarak kaçtılar. O gün adanın tamamına sahip olmak mümkündü. Fakat insanca hakkaniyetle paylaşımcı olduk. Olduk da İnsanlığımız anlaşıldı mı?

1960 lı yılların başında üniversite öğrencisiydik. Beyazıt ve Taksim meydanları yüzbinlerce Türk gencinin KIBRIS TÜRKTÜR, TÜRK KALACAKTIR-YA TAKSİM YA ÖLÜM-KIBRIS BİZİM CANIMIZ, FEDA OLSUN KANIMIZ haykırışları ile inliyordu. Türkiyeli veya Kıbrıslı Türk gençleri bugün neden sesiniz çıkmıyor? Neden meydanları doldurmuyorsunuz? Kıbrıs, Türkiye’de veya Kıbrıs’ta yaşayan tüm Türklerin şerefidir, yüksek çıkarlarımız batılı emperyal güçlerce ayaklar altına alınmaktadır. Türkiye karalardan olduğu gibi denizlerden de kuşatılmaktadır. Kıbrıs’a sahip çık. Sen sustukça Ege’deki Muğla tapusuna kayıtlı Türk adaları da Yunanlılar tarafından işgal ediliyor. Yunanlı papazlar tarafından kutsanıyor. Yunan askeri tarafından silahlandırılıyor. Neden seyrediyorsun? Neden malına mülküne sahip çıkmıyorsun? Kıbrıslı kardeşlerim, yarın dağılması mukadder olan Avrupa Birliği pasaportuna sahip olmak sana hiçbir şey kazandırmayacaktır. Lütfen kendine dön.

Kıbrıs’la ilgili Rum haritalarına bir göz at. Sana bir avuç toprağı bile çok görüyor. İstekleri Kıbrıs’ın Sevr’idir. Girne ve çevresi ile yetinin diyorlar. Karpaz’ın Ruma verildiğini düşünün. O zaman Karpaz’ın kuzeyi de Kıbrıs’ın güneyinde olduğu gibi Rumlarca parsellenecek ve Rumların kara suları Mersin’e dayanacak. Kıyılarımızda Rumların izni verdiği Amerikan şirketleri petrol çıkartacak.

2. kıbrıs   TÜRKLERE LAYIK GÖRÜLEN KIBRISIN HARİTASI

3. kıbrıs

KIBRISTA TERK EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN TÜRK BÖLGESİ

Böylece Rum, Mısır, Lübnan ve İsrail, çıkardıkları gazı petrolü, Amerika’nın Rojova koridoru ile oluşturacağı yeni enerji arterleri ve platformları ile Suriye’nin kuzeyinden Dünyaya pazarlayacaklar. Türkiyeyi de bu arada dışlamış olacaklar. Şimdi Kobani, Kürt Kantonları, hatta Menbiç konularında ne büyük hatalar yaptığımız anlaşılıyor mu?

4. kıbrıs  ABD’NİN PLANLADIĞI YENİ ENERJİ ARTER VE PLATFORMU

5. kıbrıs

PARSELLENEN ADA GÜNEYİ VE ABD ŞİRKETİ NOBLE’NİN PETROL ARADIĞI 12. PARSEL

Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı; “Rum’ların sunduğu haritayı kabul edecek Kıbrıslı tek bir Türk dahi çıkmaz . Durumu BM. Genel Sekreteri Kıbrıs özel danışmanı Espen Eide’ye bildirdim“ diyor. 18 Ocakta yeni çalışmalar başlayacak ve üst seviyedeki toplantılarla devam edecek. Görevimiz devletçe, milletçe, tüm kurumlarımızla, tüm örgütlerimizle Sayın Mustafa Akıncı’ya destek olmaktır.

Türkler Kıbrıs’ta 43 yıldır mücadele vermektedir. Yalnız bu mücadeleyi muzaffer bir devlet değil de mağluplar gibi sürdürmektedir. Geçmişte Rumların Türklere katliam girişimleri her iki halkın birlikte yaşayamayacağını göstermiştir. Ayrıca bu iki toplumun ayrı milliyet, ayrı kültür ve dine sahip olmaları da bundan böyle daha da önem kazanacaktır. Ülkeleri bölmekten yana olan batının ille de birleşin ısrarları, ada Türk’lerini asimileye yöneliktir. Kıbrıs meselesi BOP’un yani Büyük Amerikan Projesinin bir parçasıdır. Çok özel stratejik ortağımız bizi, bir tarafta PKK ile kandırırken, diğer tarafta Rum’larla kandırıyor. Gözümüzü dört açalım.

Kıbrıs’ta Türk askerinin kısmen de olsa adadan çekilmesi, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması, toprak tavizi ve nüfus hareketleri, asla konu edilmemelidir.

Eğer, birlikte bir devlet oluşturulacaksa, toprak ve nüfus dağılımına bakılmaksızın her konuda eşit, güvenli, hak, adalet ve insanca yaşamanın garanti edildiği iki kesimli bir sistem çerçevesinde olmalıdır. Bundan sonraki görüşmelerde Türkiye ve Türk Kıbrıs’ın geleceğini tehlikeye atacak hiçbir konuda taviz verilmemelidir. Kıbrıs bizim haklı davamızdır. Tüm Türkiye Türkü ve Kıbrıs Türkü ile birlikte haklı davamıza sahip çıkalım.

PROF.DR. İBRAHİM ÖZTEK, FEDERASYON BAŞKANI OLDUĞU GÜNLERDE, KIBRISLI TÜRK GENÇLER İÇİN MÜCADELE SPORLARI KONUSUNDA VERDİĞİ DESTEK NEDENİ İLE KIBRIS’IN BÜYÜK MÜCAHİTİ RAUF DENKTAŞ TARAFINDAN, ÖDÜLLENDİRİLİRKEN

(ARKA PLANDA KIBRIS MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ BAŞKANI EYÜP ZAFER GÖKBİLEN).

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.