Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19Kas/160

Gazeteci – Yazar Tanju Cılızoğlu, ‘Güzel Yaşadım’ isimli kitabını imzaladı

IMG_2424  17 Kasım 2016 Çarşamba / Gazeteci – Yazar Tanju Cılızoğlu, 60 yıllık meslek hayatına sığdırdığı anılarını ‘Güzel Yaşadım’ isimli kitabında anlattı. Cılızoğlu’nun yeni kitabının imza töreni ise KYÖD’de gerçekleştirildi.

'GENÇLERİN OKUMASINI İSTİYORUM'

Çok sayıda sanatseverin katıldığo imza gününde kısa bir konuşma  yapan gazeteci-yazar Tanju Cılızoğlu, “Ben anılarımı yazmayı düşündüğüm zaman, anı yazmanın bir tehlikesi var, anı yazan insanlar kendini önemserler diye düşündüm. Ben kendimi önemsemekten hep korktum. Bu kitabı yazma nedenim de geleceğe bir not düşmek ve kaynak oluşturmaktı. Gazeteci olayların perde arkasını da yaşar. Ben Karagümrük’te büyümüş, İkinci Dünya Savaşı’nın sıkıntılı dönemlerini görmüş, senede 2 kez ayakkabı alınmış, zeytini katık etmiş günler gördüm. Okuldan gelip mutfağa baktığımda tek tencere varsa karalar bağlamış bir çocukluğum vardı çünkü sadece çorba var demekti. Bu kitabımı özellikle gençlerin okumasını ve onlara okutulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

TANJU CILIZOĞLU KİMDİR?

Tanju Cılızoğlu 81 yaşında, gazeteci-yazar. 1936, Sivas doğumlu. Vefa Lisesi mezunu. 1956’da Vatan gazetesinde başladığı gazeteciliğini muhabir, yazar, yazı işleri müdürü olarak Şehir, Hergün, Yeni İstanbul gibi çeşitli gazetelerde sürdürdü. Tanju Cılızoğlu, ses sanatçısı ve oyuncu Işıl Yücesoy ile (1 Temmuz 1989) evli ve Meneviş adlı bir kız çocuğu babasıdır.                       

-Hoşt Amerika (1968),

-Memleketimden İnsan Hikâyeleri (1972),

-Balyoz (1974).Balaban (1962),

-Heyamola (1964),

-Aşkta Şiirler (derleme, 1970),

-Kırık Politika / Anılarla Kâmil Kırıkoğlu (1978),

-Ahmetin Gemileri (1978),

-Zincirbozan’dan Bugüne Demokrasi (1988),

-İhsan Sabri Çağlayangil-Anılar (1990) gibi eserlerin sahibidir.

-Son çıkardığı Güzel Yaşadım adlı eseri ile anılarını kitaplaştırmıştır.

IMG_2417Ahsen Okyar, Kartepe Gazetesi sahibi Cem Şakoğlu, Günay Gülcü, Duygu Mert hanımefendi

IMG_2424Ahsen Okyar, Günay Gülcü, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yamen, Gazeteci-Yazar Tanju Çılızoğlu,

IMG_2418"GÜZEL YAŞADIM" -Tanju Hocamızın imza gününden hoşseda “enstantane”. Ahsen Okyar, Kartepe Gazetesi sahibi Cem Şakoğlu, Günay Gülcü, Duygu Mert kardeşimiz..

IMG_2432Ahsen Okyar, Günay Gülcü, Gazeteci-Yazar Tanju Çılızoğlu, Ersin Soykan

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.