Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Kas/160

SİZ NEYE YOĞUNLAŞIYORSUNUZ? – Yrd.Doç.Dr. Zülfikar ÖZKAN

SİZ NEYE YOĞUNLAŞIYORSUNUZ?- Yrd.Doç.Dr. Zülfikar ÖZKAN

Yaşadığımız olayların etkisiyle çoğumuzun zihni olumsuz olaylara ve durumlara odaklanma eğiliminde.

İnsan zihnide olumsuz olaylarla daha çok ilgileniyor. Olumsuz olaylar daha çok dikkat çekiyor.

Beynimiz genellikle beta beyin dalgası üretmeye yatkın olduğu için olumsuza odaklanıyor ve bu odaklanma davranış alışkanlık haline dönüşebiliyor. Biz de olumsuz düşünen bir insan olup çıkıyoruz.

Ancak zihin yapımızı uzun süre negatifte tuttuğumuz zaman, zihnimizde negatif yol izleyen bir nöron yolu kurmaya başlarız. Bu tip bir zihin yapısıyla üretici olamıyoruz. Çünkü beynimiz kalıplara takılır kalıyor.

Öncelikle bize neşe ve huzur veren olay ve durumlara yoğunlaşmalıyız. Hayatımızda şu an neşe yoksa, bunun sebebi dikkatimizi neşeye vermediğimiz içindir. Elde edemediğimiz şeyleri elde edememe sebebimiz yanlış şeylere odaklanmamızdır.

Dış dünyaya o kadar çok yoğunlaşıyoruz ki, sadece gelene tepki veriyoruz. Tepkisel insan olup, beyin gücümüzü yeteri kadar kullanamıyoruz. İşimize yarar olaylara ve durumlara odaklanmayı ihmal ediyoruz.

Sürekli stresli beta beyin dalgasını kullandığımız zaman, zihnimiz negatif nöron yolları inşa ediyor. O zaman ortada bir sebep yokken de üzülüyoruz ve mutsuz oluyoruz.

Beynimizin iyi işlemesi ve mutlu olmamız için zihnimizi olumlu şeylere odaklamamız ve rahatlatıcı alfa durumuna geçmemiz gerekir. Beynimiz alfa dalgası yaydığı zaman, etrafımızdaki insanların bize yardım etmek ve iyilik yapmak istediğine inanırız.

Sürekli desteklendiğini hisseden kişi, mutluluk yoluna girmiş demektir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.