Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Eki/160

AKÇA KOCA KÜLTÜR PLATFORMU TARAKLI’DA

10_thumb[2]  22 Ekim 2016 Cumartesi / İş adamı Necati Pilavcı Akça Koca Kültür Platformu üyesi dostlarını Taraklı’da misafir etti.

Akça Koca Kültür Platformu üyeleri Tarihi İpek Yolu üzerindeki Sakarya Taraklı ve Akşemsettin Hazretlerinin de kabrinin bulunduğu Göynük’ün tarihi  ve turistik yerlerini gezdi.

Büyük katılım

Taraklılı İş adamı Necati Pilavcı ve eşi Huriye Pilavcı’nın ev sahipliğïni yaptığı Taraklı’daki davete; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, TSE çalışanı Emine Uzunhasanoğlu, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Gür, Yüksek Kimyager Ümran Gür, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Aksoy, Biyolog Salihe Aksoy, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Asuman Kahraman, Dr. Hasan Dermenci, Sağlıkçı Şükran Dermenci, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Nursel Okyar, Kardiolog Dr Nuri Çağlar, Ressam Vildan Çağlar, Döviz Toptancısı Şahin Baysal, Sabriye Baysal, Fabrikatör Şükrü Bayram, Eğitimci Mürvet Bayram, Dr. İsmail Çapçı, sağlıkçı Ayşe Çapçı, Bilgisayar programcısı Ümmühani Özen, Ekonomist Cihat Kaymas, Göztepe SGK Müdür Yardımcısı Suzan Kaymas, Derince Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Ayşe Zeynep Turan ve Çağla Akbulut  katıldı.

Misafirlerini Taraklı’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Necati Pilavcı; “Taraklımıza gelerek bizleri onurlandırdınız. Eşim ile birlikte hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Taraklılı Gazeteci İzzettin Kömürcü

Taraklı’da İpekyolu Restoran’da öğle yemeğinde misafirlere kavurma etli pilav, yaprak sarması ve aşure ikramı yapıldı. Taraklı Yerel Kültür Derneği Başkanı Feyzi Çakmak tarafından yapılan yemek duasından sonra Taraklılı gazeteci İzzettin Kömürcü Taraklı ve yöresel lezzetler hakkında bilgi verdi.

Taraklı ile ilgili şiirini okuyan, aynı zamanda işadamı Necati Pilavcı’nın yakın arkadaşı olan Taraklı Kızılay Şube Başkanı Alaattin Yılmaz da yaptığı konuşmada “Taraklı buram buram tarih kokan Osmanlı şehridir. Ecdadımızın mirası Yunuspaşa camii ve tarihi evler hala dimdik ayaktadır. Tarihi ve kültürel miraslarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.” diyerek Taraklı’nın tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve sosyal yaşam hakkında bilgi verdi. Necati Pilavcı’nın akrabası Mehmet Pilavcı’da Taraklı’nın ticareti ve sahibi olduğu alabalık tesisi hakkında bilgi vererek Necati Pilavcı ile beraber çocukluk anılarını anlattı.

Pilavcı’ya teşekkür

Oldukça neşeli geçen yemekte misafirler Taraklı’da misafir olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Taraklı’ya misafir olarak gelen Akça Koca Platformu üyeleri unutulmaz bir gün yaşadıklarını söyleyerek “Gittiğimiz her yerde dostlarımıza Taraklı’yı ve Göynük’ü anlatacağız.” dediler.

Pilavcı’lara plaket                                                                                                           Akça Koca Kültür Platformu  Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu,`Dr. Ayşe Zeynep Turan ve Prof.Dr. Mesut Gür tarafından birlikte, Huriye - Necati Pilavcı çiftine organizasyon için teşekkür edilerek Plaket takdim edildi.

1_thumbAkça Koca Kültür Platformu üyeleri Akşemsettin Hazretlerinin nasihatnamesi önünde.. Ayaktakiler: Dr. Hasan Dermenci, Dr. Nuri Çağlar, Ahsen Okyar, Prof.Dr. Mesut Gür, Hasan Uzunhasanoğlu, Necati Pilavcı,  Şükrü Bayram Önsıra: Dr. Yüksel Aksoy, Yunus Özen, Ali Kahraman

2_thumb[1]Suzan – Cihat Kaymas çifti Göynük’te

3_thumbÜmmühani Özen, Dr. Ayşe Zeynep Turan Taraklı da

4_thumbAhsen OKyar ve Necati Pilavcı Taraklı Gazi Süleyman Paşa Camii balkonunda

5_thumb[1]Prof.Dr. Mesut Gür, Dr. İsmail Çapçı ve Alperen Çapçı Taraklı’da restorasyonu yapılan Pilavcı Konağı önünde

6_thumbNecati Pilavcı konuşmasını yaparken

7_thumbNursel – Ahsen Okyar, Dr. Nuri – Vildan Çağlar İpekyolu Restoranda

8_thumbAkça Koca Kültür Platformu  Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu,`Prof.Dr. Mesut Gür ve Dr. Ayşe Zeynep Turan birlikte, Huriye - Necati Pilavcı çiftine organizasyon için teşekkür ederek Plaket takdim ederken

9_thumbEkonomist Cihat Kaymas ve Dr. İsmail Çapçı birlikte Taraklı Yerel Kültür Derneği Başkanı Feyzi Çakmak’a Akça Koca Platformunun ziyaret hediyesini takdim ederken

10_thumb[3]Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu üyeleri Taraklı’da İpekyolu Restoranının bahçesinde

11_thumbGezinin hanımları Taraklı’da İpekyolu Restoranının bahçesinde

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.