Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Oca/170

Gurur duyulacak hizmetleri ile öne çıkan Abdullah Köktürk… / Ahsen OKYAR

  Gurur duyulacak hizmetleri ile öne çıkan Abdullah Köktürk... / Ahsen OKYAR

Abdullah Köktürk hocamız, başkanımız, kardeşimiz, hemşehrimiz ile ilgili birçok hatırayı hemen hatırlamam ve ifade etmem mümkün.. O kadar çok ki!..  Böyle olunca ilk önce hangilerine yer vermeliyim dediğimde;

3 Mayıs 1985 tarihinde İzmit’te kurulan Kocaeli Aydınlar Ocağında 10 yılı Genel Sekreter, 15 yılı da Başkanlık yaptığım zaman diliminde daima yakın ilgi ve desteğini gördüm.

11 Ocak 1994 tarihinde İzmit’te faaliyete geçen Kocaeli Kandıralılar Derneği çalışmalarına, geçen 23 yılda hangi görevde olursa olsun (Belediye Başkanlığı dönemi de dahil olmak üzere) mutlaka istikrar içerisinde katılmış ve katkılar sunmuştur.

Seyit Ali Aktaş Başkanlığındaki Kandıra Bağırganlı Taflan Koyu Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği tarafından 25 – 26 Temmuz 2008 Tarihlerinde 15.düzenlenen Taflan Koyu Kültür Sanat ve Spor Festivaline verdiği büyük destek hafızalarımızda hala yerini korumaktadır.

İsmail Yalçın Başkanlığındaki Kandıra Su Ürünleri Kooperatifinin 29 Ağustos 2008 Cuma günü Bağırganlı Balıkçı Barınağında gerçekleşen “2.Rastgele ve Bereketli Olsun” töreninde, TRT 1’de yayınlanan Alaturka Solist Yarışması birincisi Eylül Turan’ın konser vermesini de sağlamıştır.

Kandıra ismi ile başlayan Derneklere katkılar verdiği, hatta birinin biriken ciddi sayılacak rakamlara ulaşan borçlarını da şahsi imkanları ile tasfiye ederek , Kandıra ismine zarar verilmesini de önlediği unutulmamalıdır.

5 Şubat 2009 tarihinde Büyük Gala Gecesi'nde Altın Çınar Dostluk ve Barış Ödülü'nü yazar Ayşe Kulin, Sanat Ödülü'nü tiyatrocu Gülriz Sururi, Yaşam Boyu Onur Ödülünü Ayten Alpman alırken, Kent Kültürü'ne katkı ödülü ise Belediye Başkanı olarak dünya çocuklarını Kocaeli'nde buluşturarak ilimizi tanıtan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk’e verildi.

Makamı yükselenlerin dostlarından kaçtığı günümüzde, eski dostlarını daima ihmal etmeme gayreti içinde olmuştur. Güvercinlik Köyündeki evinin bahçesinde çok kalabalık guruplar halinde dostlarını, aileleri ile birlikte ağırlamıştır. İmkan buldukça da devam etmektedir.

Kandıra Babatepe’deki Akçakoca Bey Anıtı ve çevre düzenlemesi en çok takip ettiği projelerden birisidir.

Yerel gazetelerimizde yayınlanan köşe yazıları ile Kandıra’nın değerlerinin herkes tarafından bilinmesine ve hatırlanmasına vesile olmuştur. 2013 yılının son günlerinde yayınladığı “BEYAZ RUSYA’DAKİ KANDIRALILARyazısında;

“Bir grup meclis üyemizle birlikte Belarus’a (Beyaz Rusya’ya) gittik.

Neyse aracımızla başkent Minsk’ten yola çıktık.

Nihayet Müze köye vardığımızda, Bizleri büyük kapalı bir binaya götürdüler.

Daha kapıdan ilk girişte, keten bölmeleri, mengenez’ler, tokmak’lar, öreke’ler, tarak’lar, iğlik’ler, Kandıra bezleri ve dikilip geçmişte giyilen eşyalar duvarlarda asılı duruyordu.

Rehbere “Bu keten müzesini anlatır mısınız” dedim.

Rehberimiz başladı anlatmaya;

“1700‘lü yıllarda, Devlet büyüklerimiz Türkiye’den İstanbul’a yakın bir kasabanın köylerinden örnek çiftçileri davet etmiş. Ketenin çok ekildiği ve denize kıyısı da olan bir kasabaymış burası. Onlar bize öğretmişler ekmeyi, biçmeyi ve işlemeyi. Gerçekten ülkemizde keten tarımı çok canlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Hatta ketenle ilgili bir fabrikamız bile var. Ülke dışına keten bezi ihraç ediyoruz. Dolayısıyla o yıllar da Osmanlı Çiftçilerinin gelip, bizlere örnek olmasını da unutmuyoruz ve onlara teşekkür borcumuz var.” dedi.

Gerçekten duygulanmıştım!

Kandıranın köylerinden kalk, beyaz Rusya’ya da keteni anlat. Keteni ekmeyi, biçmeyi ve bez haline gelişini Ruslara öğret. Ecdadımızla gurur duydum.” demekte..

Değerlendirmemin kısa tutulması baştan hatırlatıldığı için burada mecburen kesiyorum.

Gurur duyulacak hizmetleri ile öne çıkan Abdullah Köktürk Başkanımıza, eşi yengemiz hanımefendi ile birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. 10 Ekim 2016

05.02.2009  Altın Çınar Dostluk ve Barış Ödülü Dr. M. Şefik Postalcıoğlu, Ahsen Okyar, Recep Yıldız, Hasan Uzunhasanoğlu, Abdullah Köktürk

05.03.2010 Erdal Baykara, Abdullah Köktürk ve Ahsen Okyar rahmetli Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan’nın kabri başında05.03.2010 Erdal Baykara, Abdullah Köktürk ve Ahsen Okyar rahmetli Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan’nın Yalova’daki kabri başında

6.10.2013 Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi aEcz. İsmail Genç, Yavuz Güneş, Aziz Güneş, Abdullah Köktürk, İsmail Akalın, Ali Kahraman, Cengiz Kan, Teoman Yelkencioğlu, Ahsen Okyar, İsmail Sarıca, ...6.10.2013 Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi açılışı.. Ecz. İsmail Genç, Yavuz Güneş, Aziz Güneş, Abdullah Köktürk, İsmail Akalın, Ali Kahraman, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Teoman Yelkencioğlu, Ahsen Okyar, İsmail Sarıca, Murat Özer..

13.08.2014 Kandıralı Tunahan Kuzu Hollanda Parlamentosunda.. Erdoğan Görgün, Abdullah Köktürk, Tunahan Kuzu, Cevdet Kuzu, Ahsen Okyar, Recep Yıldız, Prof. Dr. Vahit İmamoğlu, Adem Arı

15.07.2014 Erdoğan Şentürk, Ali Kahraman, Cihat Kaymas, Abdullah Köktürk, Harun Reşit Kocagöz, Bestekar Amir Ateş, Ahsen Okyar, Erol Köse, Erdal Baykara, Salim Yaşar Kocaeli Kandıralılar Derneği toplantısında..

abdullah-kktrkAbdullah Köktürk, Ahsen Okyar Akçakoca Bey tablosu önünde

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.