Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Ağu/160

KODA GİREN MÜKELEFLERİN KODDAN ÇIKARILMASI – Mehmet KAYNAK

0ce0ec79607541eeb65a6665ef4224534d9d42ec

KODA GİREN MÜKELEFLERİN KODDAN ÇIKARILMASI -   Mehmet KAYNAK

İTİRAZİ KAYITLA VERİLEN BEYANNAMELERİN DAVA KONUSU YAPILMASI

Önceki adıyla KOD uygulaması, yeni  versiyonu ile özel esaslar  uygulaması  devam ettirilmektedir. Uygulamada birçok  vergi mükellefi, kendisinin  özel  esaslara  alındığını bir şekilde öğrenebilmektedir. Özel  esaslara alınan mükellefler hakkında  idarenin  bu durumu   mükellefe yazılı olarak  tebliğ etmesi zorunludur.

Çünkü, mükellefin vergi idaresi tarafından özel  esaslara alındığının  mükellefe  tebliğ edilmemesi halinde  telafisi güç ve tamiri imkansız maddi ve manevi birçok zararlara  uğraması olasıdır.

Mevcut uygulamalara göre  sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı  fatura düzenleyen bir mükellef hakkında vergi incelemesi  sonucu  hem  vergi inceleme raporu ve hem de  “teknik rapor” diye adlandırılan  vergi tekniği raporu  düzenlenmektedir.

Bu teknik rapora göre sahte fatura düzenleyen firmadan   fatura alan bütün mükelleflerin  bağlı bulunduğu vergi daireleri tarafından  kullanıcı durumunda olan bu  mükelleflere cezalı tarhiyatlar yapılabilmektedir.

Ya da bu kullanıcı durumunda olan  mükelleflerin ilgili  vergi daireleri  mükellefleri telefonla arayarak ilgili KDV beyannamelerini düzeltmeleri istenmektedir.

Kimi zaman bu  düzeltme ile ilgili  yazı  ilgili vergi dairelerinden kullanıcı  mükelleflere yazılı olarak da tebliğ edilebilmektedir.

KOD’a giren  mükellef, (gerek kullanıcı olarak ve gerekse düzenleyici olarak) KOD’dan çıkması   oldukça  güç ve birçok mücadele vermesi gereken   işlemlere maruz kalabilmektedir.

KOD’a giren şirketlerin  ticari itibarları zedelendi gibi piyasada hem müşteri kaybetmekte ve hem de ticari prestiji önemli ölçüde  zedelenmektedir.

Bu sebepten dolayı, koda giren mükellefler için önerimiz hemen koddan çıkmak için vergi davası açmaktır.

Sahte fatura düzenleyen firmadan   fatura alan mükelleflerin  bağlı bulunduğu vergi daireleri tarafından  kullanıcı durumunda olan bu  mükelleflere cezalı tarhiyatlar yapılabilmektedir.

Ya da bu  düzeltme ile ilgili  yazı,ilgili vergi dairelerinden kullanıcı  mükelleflere yazılı olarak da tebliğ edilebilmektedir.

Bu durumda gelen yazı dogrultusunda itirazi kayıt ile düzeltme beyannameleri verilerek dava açılmaktadır.

Bu sorunlarınız olduğunda bizi arayabilirsiniz

Telefon:444 5 411

http://www.kocaeligazete.com/yazar/mehmet-kaynak/koda-giren-mukeleflerin-koddan-cikarilmasi/395.html

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.