Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28May/160

Uğurcan Öktem; “Suriyelilerin tamamı kayıt altına alınmalı”

5  26 Mayıs 2016 Perşembe /Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Baş Başa Programının yedincisinde Uğurcan Öktem konuştu.

Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Uğurcan Öktem, Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Baş Başa Programının yedinci konuşmacısı oldu ve 200 kişi üzerinde yapılan anket çalışması ve “Suriyeli Mülteciler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suriyeli Mültecilere Bakış Açısı” konusunda bilgi verdi.

Öktem; “Kısa süreli ve geçici bir durum olarak görülen göç, gün geçtikçe kalıcı bir hâl almaktadır. Suriyelilerinin tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu durum göç eden ve göçü kabul eden insanların psikolojilerini ve tepkilerini etkilemektedir. Suriyeli sığınmacılar konusu bir sosyal uyum sorunu olarak ele alınmalı ve çalışma hayatı, eğitim, barınma, sağlık, belediye hizmetleri, toplumun alıştırılması gibi alanları düzenleyecek bütüncül bir politika uygulanmalıdır.” dedi.

Kocaeli Emex Otel’deki toplantıya; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Tes-İş Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Başaran,  İktisatçı Necla Savaş, Marka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Koordinatör Hakan Savaş, e. Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Kimyager Ayşegül Karakadılar, Sefer Öktem, Anestezi Uzmanı Dr. A. Zeynep Turan, Fatih Okudan, Mimar Tekin Orhan, Dr. İsmail Çapçı, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Körfez Karadenizliler Platformu Başkanı Mustafa Akın, Mimar Yağmur Acar, Eğitimci Tuğrul Doğan Karagöz, Makine Mühendisi Çetin Mut, Polkom Polimerik Kompozit Sanayi yöneticileri Burak Okyar ve eşleri katıldı.

Uğurcan Öktem’e plaket

Çok sayıdaki soruyu cevaplayan Uğurcan Öktem’e konuşması sonunda SAÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Bayrak ve Tes-İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu tarafından plaketi takdim edildi.

Uğurcan Öktem kimdir?

25 Temmuz 1994 yılında Gölcük’te doğdu. İlkokulu Gölcük Gazi İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu ise Derince Hikmet Uluğbay İlköğretim okulunda okudu.

Lise giriş sınavları sonucunda Necip Fazıl Anadolu Lisesini kazandı. Burada geçirdiği 4 yılın ardında girdiği üniversite sınavı neticesinde Beykent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü tam burslu olarak kazandı.

2015 yılı yazında dil eğitimi için yurtdışına çıktı. Londra’da dil eğitiminin yanı sıra Select Fashion isimli şirkette staj yapma imkanı buldu. Beykent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi.

Neşe – Hikmet Öktem çiftinin ilk göz ağrısı. Lise 3. Sınıf öğrencisi Zafer Öktem’in de ağabeyi.

IMG_3481Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Uğurcan Öktem “Suriyeli Mülteciler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suriyeli Mültecilere Bakış Açısı” konusunda bilgi verirken

IMG_3499Ahsen Okyar, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Tes-İş Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ve toplantıya katılanlar

IMG_3486Banu Çevikel, Ümmühani Özen, Emine Uzunhasanoğlu ve toplantıya katılanlar

IMG_3500Marka Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Koordinatörü Hakan Savaş ve toplantıya katılanlar

IMG_3533Hasan Uzunhasanoğlu, Prof.Dr. Mehmet Bayrak ve Tes-İş Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu birlikte Uğurcan Öktem’e plaketini takdim ederken

IMG_3549Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Öktem ailesi ile birlikte.. Hasan Uzunhasanoğlu, Neşe Öktem (annesi), Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Uğurcan Öktem, Hikmet Öktem (babası), Zafer Öktem (kardeşi)

IMG_3559Ayaktakiler; Ümmühani Özen, İlayda Çavuş, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Yağmur Acar, Meryem Öktem, Fatma Aydın, Sema Kabaloğlu, Banu Çevikel, Emine Uzunhasanoğlu, Ayşegül Karakadılar, Hatice Okyar. Oturanlar; İlknur Çavuş, Neşe Öktem, Necla Savaş, Havva Öktem, Emine Turan, Nesrin Kavas, Nehir Kavas

IMG_3560Ayaktakiler; Harun Reşit Kocagöz, Sefer Öktem, Fatih Okudan, Tekin Orhan(mimar), İrfan Kabaloğlu, Zafer Öktem, Hikmet Öktem, Dr. İsmail Çapçı, Çoşkun Karakadılar, Mustafa Akın, Burak Okyar, Hakan Savaş, Tuğrul Doğan Karagöz, Çetin Mut. Oturanlar; Remzi Turan, Dr. Necdet Başaran, Uğurcan Öktem, Hasan Uzunhasanoğlu, Prof.Dr. Mehmet Bayrak, Ahsen Okyar

IMG_3550Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Uğurcan Öktem ve yakınları

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.