Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17May/160

Prizren’de DOĞRU YOL Türk Kültür Sanat Derneğinde.. -7

IMG_0297

16 Nisan 2016 Cumartesi / Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneğini gurup olarak ziyaret ettik. Başkan Tahir Luma hoşgeldiniz derken, sanatçılarda zaman ile ilgili sıkıntı olduğu için birkaç şarkıyı seslendirebildiler.

Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği - Kuruluş

Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği ya da kısaca Doğru Yol, 1951'de Prizren’de kurulan kültür ve sanat derneğidir. Prizrenli sanatçı, tiyatrocu, esnaf, şarkıcı , iş adamı, doktor, eğitimci ve memurların bir araya gelerek kurdukları dernek, ilk olarak “Doğru Yol Sendikası Türk kültür Sanatlar Cemiyeti” ismini aldı. Prizren Yunus Emre Türk kültür Merkezi Kurulmuş olduğu dönemde Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin Kosova Özerk Sosyalist Bölgesi’nde Kosova Türklerinin çeşitli kültür etkinliklerinin yürütüldüğü bir dernek olmuştur. Bu durum çeşitli değişikliklerle günümüzde de devam etmektedir.

Amaç

Sanatın her yönü ile gelişmesine katkıda bulunmak, sanat çalışmaları ile ülkenin kalkınmasında gerekli gayreti göstermek, kültürel gösteri ve şenliklere dahil olmak, üyelerine sanat kursları açmak, nota bilgisi vermek, her türlü sahne sanatı, çalgı teknikleri öğretmek, Kosova Cumhuriyeti’nde yaşayan halkların örf, adet ve geleneklerini sanat anlayışı ile yaşatmak ve geliştirmek derneğin tüzükle belirlenmiş hedeflerindendir.

IMG_0273IMG_0274

IMG_0279IMG_0280

IMG_0283IMG_0286      Efsane başkan Ali Şen konuşma yaparken

IMG_0297IMG_0299       Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Tahir Luma ve ziyarete katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.