Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Nis/160

KOSOVA seyahatim ve Ali Şen’in bilinmeyen yönleri… / Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU -56

zeki hacıibrahimoğluKOSOVA seyahatim ve Ali Şen’in bilinmeyen yönleri… / Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

23 Nisan Kosova Türklerinin milli bayramı olduğu için Kosova Devletinin Kamu Bakanı Sayın Mahir Yağcıların daveti üzerine kutlamalara katılmak için 15 Nisan 2016 günü Kosova’nın başkenti Priştina’ya gittim. 23 Nisanda yapılan etkinliklere büyük oğlum Gökhan Hacıibrahimoğlu’nun THY Kosova Genel müdürü olması münasebetiyle bir hafta öncesinden gittim. Bu seyahatte bana eşlik eden değerli kardeşim Kocaeli Aydınlar Ocağının önceki başkanı Ahsen Okyar ile birlikte Evlad-ı Fatihan topraklarını yeniden gezme fırsatı bulduk.

Ahsen Okyar bey ile birlikte 15 Nisan Cuma akşamı saat 22:00’de Kosova’ya vardık. Aynı akşam iş adamı ve Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen ve 12 arkadaşı ile birlikte Prizrene geçerek otelimize yerleştik. 16 Nisan 2016 günü Ali ŞEN beyin bir programı olduğunu öğrendik. Ali Şen beyle daha önceden tanıştığımız için sağ olsun bizi de programına davet etti. Ali Şen’i iş adamı kimliği ve Fenerbahçe Başkanı kimliğiyle tanıyoruz. Ancak bu programda Ali beyin hiç bilinmeyen yönlerini öğrenme imkanımız oldu.

Bilinmeyen yönleriyle Prizren’li Ali Şen…

Ali Şen 1956 yılında yani 60 sene önce Prizren de lise son sınıf öğrencisiyken Prizren Yugoslavya devletine bağlı bir şehirdir. Lise öğrencisi Ali Şen milli güvenlik dersinde hocası tarafından tahtaya kaldırılır hocası Yugoslavya ordusunu anlatmasını ister. 17 yaşında lise son sınıf öğrencisi olan Ali Şen hocasına şöyle cevap verir. “ Beni Yugoslavya ordusu ilgilendirmiyor beni Atatürk’ün ordusu ilgilendiriyor sorun Türk ordusunu anlatayım size “ diye söyler. Ali Şen’in sınıf arkadaşları kaş göz işaretiyle ne yapıyorsun diyerek yanına gider ve ceketinden çekiştirerek susturmak isterler ancak genç Ali kendinden emin bir şekilde hocasının karşısında diğer soruyu sormasını bekler.

Milli güvenlik hocası hemen evraklarını alıp okul müdürünün odasına gider ve durumu müdüre anlatır. Okul Müdürü Ali Şen’i odasına çağırır ve derki; “ Sen sınıfta hocana ne söyledin birde burada benim yanımda söyle diye sert bir üslupla çıkışır. Ali Şen müdüre hitaben ne söylemişim hocam sorun bende cevaplıyayım der. Okul müdürü hocasının sorduğu soruyu tekrarlayınca Ali Şen kendinden emin bir şekilde aynı cevabı verir. Bu durum karşısında tüm öğretmenler ve idareciler şaşkınlıklarını gizleyemez ve Ali’nin çıldırmış olduğunu düşünürler.

O zaman Yugoslavya komünist bir ülke ve Ali Şen’i onların istihbarat örgütüne havale ederler. Ali Şen’in babasının 1951 yılında Türkiye’ye göç etmek için Yugoslavya vatandaşlığından çıkmak için bir müracaatı vardır. Ali Şen’in Fransızca öğretmeni bu durumu bildiği için vatandaşlıktan çıkarılma kararını bulur ve “ Ali Şen Yugoslavya vatandaşı değil “ diye yetkilileri uyarır. Ali Şen bu durum karşısında ben “ Yugoslavya vatandaşı değilim ben vatansızım” diye bağırır. Bunun üzerine babası okula çağrılır ve bir hafta içerisinde Prizren’i terk etmeleri istenir. Bunun üzerine Prizren’de tanınan, sevilen, saygı duyulan Ali Şen’in babası bir hafta içerisinde ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç eder.

İşte bu tarihi olayı 16 Nisan Cumartesi Günü Ali Şen ve arkadaşlarıyla birlikte onun okuduğu sınıfta canlandırdık. Sınıf öğretmeni Ali Şen’i ayağa kaldırdı ve aynı soruyu sordu. Ali Şen aynı cevabı verirken arkadaşları da onu susturmak için aynı o zaman ki gibi ceketinden çekiştirerek sus ne yapıyorsun diye tepki gösterdiler. Canlandırma sonrası Ali Şen’e hazırlanan bitirme diploması törenle verildi. Ali Şen diplomayı aldıktan sonra çok duygulandı ve programı hazırlayan THY Kosova Genel müdürü oğlum Gökhan Hacıibrahimoğlu ve yeğeni İbrahim beye teşekkürlerini sundu. Bu programın akabinde Ali Şen ve arkadaşlarıyla birlikte resmi ziyaretlerde bulunduktan sonra kendilerini Türkiye’ye uğurladık.

Prizren Başkonsolosluk binası açılışına katıldık…

Daha sonra Sayın Kamu Bakanı Mahir Yağcılar ile birlikte Prizren başkonsolosluğunun açılışını yaptık. Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş beyinde katıldığı Prizren’deki Başkonsolosluk binasının açılışına ilgi oldukça yoğundu. Burada Başkonsolos Sn. Selen hanım ile tanışma imkanımız oldu. Kendisi kültürlü ve becerikli bir hanım efendi Prizren’e çok faydalı ve başarılı işler yapacağına inanıyorum.

Resmi programların son bölümünde Sn. Bakanımız Mahir Yağcılar beyin ev sahipliğinde büyük bir konferans salonunda Türk Halk müziği ve Kosova Türklerinin çok güzel halk türküleri ile izleyicilere müzik ziyafeti verildi. Bu programa Kosova Cumhurbaşkanı ve Bakanlarda iştirak ettiler.

Evlad-ı Fatihan topraklarında yaşadığımız güzel anılarla ana vatanımıza döndük. Daha önce seyahat ettiğim balkan coğrafyasında yeni bilgiler, yeni dostluklar edindim. Bu bağlamda; görmeyenlere, gidemeyenlere fırsat bulup gitmelerini öneriyorum. Böyle güzel bir organizasyona bizi davet eden Kosova Kamu Bakanı değerli kardeşim Sn. Mahir Yağcılar beye teşekkür ediyorum.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.