Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Mar/160

Kandıralılara vefa – Orhan BALCI

   K andıralılara vefa – Orhan BALCI

Kentimizde dernekler vardır yaptıklarıyla kuruluş amaçlarına uygun hareket etmelerinin yanı sıra verdikleri mesajlarla da bir çok derneğe örnek olurlar.

 

Kızılay,                                                                                                                        Türk Hava Kurumu,                                                                                                    Yardım Sevenler Derneği,                                                                                          Verem Savaş Derneği,                                                                                              Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği,                                                                          Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,                                                                           Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği,                                                                                  Genç Kocaelililer Derneği,                                                                                            Kocaeli Kandıralılar Derneği, Bu derneklerin başında gelir.

Önceki gün Kandıralılar Derneği 23. Kuruluş yılını yaşarken önemli bir etkinliğe imza attı.

Yaptıkları ile ürettikleri ile bir çok olumlu işe imza atanları yaşamlarını yitirdikten sonra anarız. Ancak, Kandıralılar Derneği bu kez böyle yapmadı. İz bırakanları yaşarken hatırladı ve onları düzenlenen tören ile onurlandırdı. 80 yaşını aşmış Kandıralılara şükran plaketi töreni düzenledi.

Kimdi plaket verilenler,                                                                                                     Uğurman Yelkencioğlu 5 Nisan 1938 doğumlu, e. Tofaş Genel Müdürü,                                   Sadi Baykara 8 Şubat 1934 doğumlu, e. Orman Baş Muhafaza Memuru,                           İslam Kaçıra 1 Temmuz 1934 doğumlu, e. Kandıra Belediyesi Muhasebe Müdürü,                 Erol Köse 1 Ağustos 1934 doğumlu, e. İzmit Belediye Başkanı­ - Kocaeli Milletvekili,             Berna Sabuncuoğlu 9 Mart 1933 doğumlu Ankara İsmet Paşa Kız Enstitüsü Mezunu,            Salih Zeki Uztürk 10 Nisan 1933 doğumlu, Sanayici,                                                       Erhan Yücel 12 Nisan 1933 doğumlu, İnşaat Mühendisi,                                                  Rıdvan Gürses 29 Nisan 1933 doğumlu, e Tapu Müdürü,                                                Mahmure Sezer 18 Temmuz 1933 doğumlu, Kandıra’nın ilk Kadın Terzisi,                            Fazlı Sayın Çetiner 27 Temmuz 1932 doğumlu, Fotoğrafçı,                                              Nafiz Polat 18 Kasım 1929 doğumlu, e. İzmit Belediyesi Hesap İşleri Müdürü,                 Teoman Yelkencioğlu 1 Ocak 1937 doğumlu, e. Alman/Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Kandıra’nın kentimizin çınarları hem plaketlerini aldı hem de anılarını paylaştı, uzun zamandır görmediği dostlarını gördü ve sohbet etme olanağı buldu.

Salih Zeki Uztürk plaket verilen Kandıra’nın Ulu Çınarlarının altısının yer aldığı 1943 yılında Akçakoca İlkokulu bahçesinde çekilen fotoğrafı göstermesi heyecana sebep oldu. Fotoğrafa birlikte bakan 1943 yılının ilkokul öğrencileri diğer arkadaşlarını da isimleri ve lakapları ile birlikte hatırladı.

Berna Sabuncuoğlu, Teoman Yelkencioğlu ve Uğurman Yelkencioğlu tarafından dernek adına verilen 23.yıl tebrik plaketi toplantıyı sunup yöneten Ahsen Okyar’a takdim edilmesi de gecenin bir başka ilginç noktasıydı.

Kandıra ile ilgili eski hatıraların da anlatıldığı bu önemli toplantı, TRT Repertuarına kayıtlı Kandıra türkülerinden; “Üç güzel oturmuş gergefin işler” ile “Karadeniz gümbür gümbür gümeler” türküsünün birlikte söylenmesi ile sona erdi.

Bu organizasyonun oluşmasında derneğin önemi büyük, Ancak, Ahsen Okyar ve Günay Gülcü çınarlara verilen plaket törenin organizasyonunda en önde gelen isimlerdi.

Emeği geçenleri kutluyorum…

http://www.cagdaskocaeli.com.tr/orhan-balci/kandiralilara-vefa-y6410.html

img981

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.