Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Mar/160

10 Enerji Hırsızı – Dalai LAMA

dalailama

Hepimizin belli bir miktar enerjisi var, bunu olumlu biçimde kullanmayı öğrenmeli ve boşa harcamamalıyız. Enerjiniz motivasyonla çalışmanıza yardımcı olur, günlük durumlarla başa çıkarken olumlu düşünceler verir ve size verilen imkanlardan yararlanmanızı sağlar.

Sadece siz enerjinizi kontrol etme gücüne ve her gün onu kullanma hakkına sahipsiniz. Ancak bazı dahili ve harici faktörler enerji seviyenize etki edebilir, motivasyonunuz, ruh halinizi ve üretkenliğinizi azaltabilir.

Enerjimiz başarıya ulaşmak ve bu yoldaki engellerle başa çıkmak için anahtardır. Hepimiz her gün enerjimizi yenileyebiliriz ve gücümüzü, yeteneklerimizi ve bizi birey yapan her şeyi ortaya çıkarmak için ondan yarar sağlarız.

Her insanın enerjisi olması ve bunun kişisel ve profesyonel gelişim için anahtar olmasından dolayı büyük ruhani lider Dalai Lama 10 enerji hırsızından bahsediyor. Bunları herkesin bilmesi gerektiğini, böylece enerjimize hükmedebileceğimizi ve ondan yararlanmakta önümüze gelen engelleri aşabileceğimizi söylüyor.

Toksik insanlardan uzak durun

“Hayatınıza şikayetlerini, problemlerini, afet veya korku hikayelerini, başkalarını yargılamalarını sokan insanlara yol verin. Eğer birisi çöpe bir teneke atmak istiyorsa, bunun sizin aklınıza atılmasına izin vermeyin.”

– Dalai Lama –

Hayatımıza pozitif şeyler getirmek isteyen insanları ve bizi istediğimiz gibi hareket etmekten alıkoymak isteyenleri her zaman ayırt edebiliriz.

Faturalarınızı zamanında ödeyin

Birine borçlu olmadığını veya birinin kendisine borçlu olmadığını bilmekten daha iyi bir akli huzur yoktur.

“Faturalarınızı zamanında ödeyin. Aynı zamanda size borçlu olanlardan borçlarınızı alın ya da bu mümkün değilde geride bırakmayı kabullenin.”

– Dalai Lama –

Borçlar konusunda sorumlu olarak başkaları önünde ve kendimizle rahat olmaya yardımcı olur. En iyisi kendimizi borçlardan özgürleştirmek, onları ödemediğimiz için saklanıp utanmamaktır.

Sözlerinizi tutun

“Sözlerinizi tutmuyorsanız neden direnç gösterdiğinizi sorun kendinize. Her zaman fikrinizi değiştirme, özür dileme, telafi etme, yeniden anlaşma ve tutmadığınız o söze yeni bir alternatif geliştirme hakkınız var; ama bu bir alışkanlık haline gelmemeli. Yapmak istemediğiniz bir şeyden kaçınmanın en iyi yolu, en başında HAYIR demektir.”

– Dalai Lama –

Sözler ne kadar küçük olsa da sözü verdiğiniz insan için bir değere sahip olabilir. Verilen sözleri tutmak bizleri hem kişisel hem de profesyonel seviyede daha iyi insanlar yapar.

Yapmak istemediklerinizi başkalarına aktarın

“Mümkünse yapmak istemediğiniz şeyleri başkalarına aktarın ve zamanınızı en çok sevdiğiniz şeyi yapmaya adayın.”

– Dalai Lama –

Bunlar sorumluluklardan kaçtığınız değil, sadece bazen bazı şeyleri sizden daha iyi yapabilecek birine aktardığınız veya bunu yapmaya kendinizi yetkili görmediğiniz durumlardır. Ayrıca, bu bizlere hayatımızda gerçekten önemli olan şeyleri yapmamız gerektiğini hatırlatır.

Dinlenin ve hareket geçin

“İhtiyacınız olduğunda kendinize dinlenme fırsatı tanıyın, ve uygun anı bulduğunuzda harekete geçme hakkı tanıyın.”

– Dalai Lama –

Doğa ve hayatımızın ritimleri gün içinde farklıdır, bununla başa çıkmayı öğrenmeliyiz. Bir çok zaman ihtiyaç olduğunda durmamak hata yapmaya yol açar. Aynı zamanda yapabileceğimiz zaman harekete geçmemek gelecekte pişmanlığa yol açabilir.

Atın, toplayın ve düzenleyin

“Atın, toplayın ve düzenleyin, hiçbir şey geçmişten kalan ve ihtiyacınız olmayan eşyalarla dolu dağınık bir yer kadar enerji alamaz.”

– Dalai Lama –

Fiziksel şeylerden ruhani şeylere, geçmiş ve ihtiyacımız olmayan şeyleri atmak önemlidir. Bunların arasından sadece düzene koyabildiklerinizi ve bugünkü yaşamınızla gelecek rüyalarınızı yerine getirecek şeyleri tutun.

Sağlığınıza dikkat edin

“Sağlığınıza öncelik verin, makineniz olan vücudunuz maksimum oranda çalışmadan pek de bir şey yapamazsınız. Kendinize aralar verin.”

– Dalai Lama –

Eğer sağlığımızdan memnun değilsek ve vücudumuza bakmıyorsak en iyi işe, en fazla paraya veya en güzel şeylere sahip olmak anlamsızdır. Hayattan en iyi enerjiyle zevk almak için vücudumuza zaman ayırmalıyız; kendimizi arındırmalıyız, meditasyon yapmalıyız, kendimizi memnun etmeliyiz, iyi yemeliyiz, egzersiz yapıp, doktora gitmeliyiz ve sağlığımız için başka ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Zorlu durumlarla yüzleşin

“Aile veya dostları kurtarmak zorunda kaldığınız durumlara, veya eşiniz veya arkadaşlarınız arasındaki negatif hareketlere müsamaha göstermeyi bırakın ve gerekli hareketi yapın.”

– Dalai Lama –

Bir durumla yüzleşmek daha da kötüleşmemesi için yapılabilecek en sağlıklı şeydir. Analiz etmek ve zamanında karar vermek önemlidir, çünkü bir şeyleri ertelemek veya görmezlikten gelmek stres yaratır, odaklanmayı zorlaştırır ve problemi daha da zorlaştırır.

Kabul edin

“Kabul edin. Bu, istifa etmek anlamına gelmez, ama hiç bir şey insana değiştiremeyeceği bir duruma isyan etmek ve bununla savaşmaktan fazla enerji kaybettiremez.”

– Dalai Lama –

Bir çok insanın inandığı gibi hiç bir şey imkansız değil ve umut kaybetmek isteyeceğiniz en son şey. Bazen hayat değiştiremeyeceğimiz durumlar çıkarır karşımıza ve bunlarla başa çıkmanın en iyi yolu kabul etmektir. Kabul etmek mücadeleyi bırakmamız gerektiği anlamına gelmez, bir şeyin değişmeyeceğini kabul ettiğimiz zaman, ayrıca planımızı değiştirebilir ve yeni olanaklar arayabiliriz.

Affedin

“Affedin, size acı veren durumu geride bırakın, her zaman acılı anılardan kurtulmayı seçebilirsiniz.”

– Dalai Lama –

En büyük enerji kaynağı sevgidir ve evrenle bağlantı kurmanın en iyi yolu affetmeyi öğrenmekten geçer. Bazen hayat bizleri kızdıracak, üzecek ve korkutacak durumlara sokabilir, bunların üstesinden gelmek zor olabilir. Ancak, bu duyguları beslememeye karar verip affetmeye başladığımızda, hayatta her şey gelişir ve zamanla iyi bir karar verdiğimizi anlarız. Nefret, korku ve kızgınlık bizlere iyilik getirmeyen ve kötü kararlara sebep olan duygulardır.

http://sagligabiradim.com/10-enerji-hirsizi/

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.