Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Şub/160

Hasan Uzunhasanoğlu başkanımızın daveti..

unnamed

İzmit Emex Otel’deki bu toplantıya ilgi duyanlar davetli.. Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu hasanuzunhasan@gmail.com adresinden detay bilgi alınabilir, rezervasyon yaptırılabilir..

Kemal Tekden'in 4 özelliği; Vakıf başkanı, doktor, işletmeci, yapımcı

Kemal Tekden, farklı özellikleri ile öne çıkıyor.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Tekden’in bir film şirketi var. Diriliş- Ertuğrul dizisinin yapımcısı olan Tekden, hastane işletmeciliği de yapıyor. Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı’nın kurucusu olan Tekden; dergi çıkarıyor, kitap yazıyor, girişimcilik üzerine dersler ve konferanslar veriyor.

Tekden, “Aile çocuğu bize getiriyor. Normal okulda, ‘Zekâ geriliği var’ demişler. IQ’su ölçüldü, 202 çıktı. Buna benzer vakalarla karşılaşıyoruz. IQ’su 120 ve 130 parlak zekâ, 160’a kadar üstün zekâ, 160 üstü ise dâhi oluyor. Bu çocuklara nasıl eğitim verileceği dahi hâlâ bizde tartışma konusu.

Tekden, 1993’te Kayseri’nin ilk özel tıp merkezini hizmete açmış ve doktorluktan hastane işletmeciliğine geçmiş. Tekden’in Kayseri, Denizli ve İstanbul’da hastaneleri var. Sağlık turizmi kapsamında da Tekden’in hastanelerine yurtdışından çok sayıda hasta geliyor.

DİZİ İÇİN JÖN ARIYOR

Tekden, televizyon dünyasıyla da yakından ilgili. Tekden Film Şirketi’nin sahibi olan Tekden, 5 yıl önce kurduğu şirketle önemli yapımlara imza atıyor. 2010 İstanbul Kültür Başkenti için belgesel hazırladıklarını anlatan Tekden, “Ardından Hasan Kaçan’la ‘Gönül Hırsızı’ dizisini yaptık. Diriliş Ertuğrul dizisini TRT için çektik. Ardından Yunus Emre dizisi geldi. Şimdi Malazgirt için hazırlık yapıyoruz. Bu dizi için jön arayışımız sürüyor” ifadesini kullanıyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.