Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Ara/150

GÜNE BİR KAÇ SÖZ VEYA NEYMİŞ EFENDİM.. – Av. Tevfik KARABULUT

tevfik karabulut  avGÜNE BİR KAÇ SÖZ VEYA NEYMİŞ EFENDİM.. – Av. Tevfik KARABULUT

*ABD'nin önce Başkan Yardımcısı sonra da Başkanı sırasıyla bizim devlet ve hükümet yetkililerine Türk askerlerinin tamamen Irak'tan çekilmesi tavsiyesinde bulunmuş. Aynı ABD yetkilileri Türkiye'nin uzun süredir ısrarla dile getirdiği Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge tesisine karşı çıkıyorlar.

DAEŞ veya IŞİD her neyse ile mücadele için Suriye'ye yoğun askeri yığınak yaptığını söyleyen Rusya'nın işi gücü Türkmenleri ve DAEŞ ile ilgisi olmayan bölgeleri sivil falan demeden bombalamak.

Güya birbirlerine rakip güçler olan ABD, Rusya ve diğerleri

-sıra Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e kadar uzanacak Kürt koridoru,

-Özerk Kürt Bölgesi.

- PKK-PYD 'ye destek.

-Türkiye'nin sınırları dışına adım atmaması,

-Irak ve Suriye'de ayrışma ve bölünmenin perçinlenmesi gibi konulara gelince birden aynı düşünüveriyorlar.

Sizce bunlar gerçekten DAEŞ ile mücadele ediyorlar mı veya etmek istiyorlar mı dersiniz
Aranızda buna gerçekten inananlar var mı?

O halde işin gerçeği neymiş efendim.
Mesele DAEŞ filan değilmiş. Hatta DAEŞ sırf başka hedefler için devreye sokulan, önleri bilinçli olarak açılan bir taşeron örgüt imiş ve en önemlisi DAEŞ ve yanındakiler bir yandan egemenlerin yeni düşmanı İslam'ın imajını iki paralık etmek bir yandan da Irak ve Suriye'nin parçalanmasın perçinlemede ve Müslüman toplumlar arası iç savaşları körüklemede kullanılan bir araç imiş.

Anlayabildik mi efendim

*Son günlerde Demirtaş'tan Karayılan'a ve diğerlerine kadar HDP PKK çevrelerinin ağızları sonuna kadar açılıverdi.

Yıllardır yanlış yürütülüyor diye söyleyip durduğumuz malum süreçte yapılan yanlışların malum sonucu olan bir çok il ve ilçede yaptıkları yığınakların yardımı ile başlattıkları açık isyan ve bir yandan da Türkiye'nin dış politikada özellikle komşuları ve ABD Rusya gibi aktörlerle ilişkilerindeki yumuşak karınlarının kendilerine verdiği ümitle ağızlarından baklaları peş peşe çıkarmaya başladılar.

Artık açık açık ya özerkliğimizi verirsiniz ya da ayrılırız siz bilirsiniz diyorlar.

Neymiş efendim. Mesele eşit vatandaşlık veya demokratik haklar değilmiş efendim. Mesele bu tür söylemlerle uyutup güçlenip fırsatı bulunca ya araziyi rızanla paylaşırsın ya da ben zorla bölerim demekmiş.

*Irak'ta yıllardır süren ABD işgallerine, milyonların evlerinden yurtlarından ayrılmasına milyonların ölümüne öldürülmesine ırzlarına geçilmesine ve hala Irak'ta kalmaya devam eden 10 küsur ülkenin askerine sesleri çıkmayan Ayetullahlar siyasiler Musul ve diğer bölgelerdeki toplam 1 600 Türk askerinden rahatsız olmuş. Türk bayrağı yaktırıyorlar. Bizi Birleşmiş milletlere şikayet ediyorlar.

Neymiş efendim Hür yaşamayı İslam'ın olmazsa olmazı olarak bilmeyen Müslümanların ister Ayetullah ister hoca ister Şeyh olsunlar egemenlere itaat dışında bildikleri bir halt olmazmış.

Bunu da anladık mı efendim

*Ve en önemlisi öyle yok NATO imiş yok stratejik ortaklar. Müttefiklermiş hepsi fasa fiso imiş. Güçlü bir ekonomin yani ekonomik bağımsızlığın güçlü ve bağımsız bir silah sanayiin ve Ordun ve ayrıca güçlü ve istikrarlı bir siyasal yönetimin yoksa gerisi hikaye imiş,

Değil mi efendim?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.