Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Kas/150

2015 Başöğretmenlik Onur Ödülü Dr. Sakin Öner’in

aes davetiye  Anadolu Eğitim Sendikası olarak; 2005 Yılından bu tarafa her yıl, seçici kurulumuz tarafından belirlenerek öğretmen kimliği ve eğitime olan hizmetleriyle yalnızca bir öğretmene takdim edilen Başöğretmenlik Onur Ödüllerimizin 11. Sini 2015 Yılında Sayın Sakin ÖNER Beyefendiye sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yalnızca öğretmekle sınırlı olmayan, "yurttaş yetiştirme" sorumluluğu yükleyen öğretmenlik mesleğinde örneğimiz Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun öğretisi ve yolundan bir an bile ayrılmadan öğrenci yetiştiren, genç öğretmenlere de ilham veren eğitimcilerimize teşekkür etmek, onların ışığıyla aydınlanmak için bir fırsat olarak gördüğümüz ödülümüzün 11. sini kabul buyuran Sayın Sakin ÖNER'e teşekkür ediyor, sizleri bu özel günde aramızda görmek istiyoruz.

Davetiyemiz ektedir, saygılarımızla…

Anadolu Eğitim Sendikası Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterliği


Tarih: 22 Kasım 2015 Pazar

Saat:11:00

Yer: Beykent Üni. Hukuk Fakültesi Taksim Yerleşkesi/ Adem Çelik Amfisi

Cihangir/Taksim İstanbul

Program İletişim: Esra Engür 0542 587 48 53/ 0312 232 55 35

aes davetiyeBaşöğretmen Dr. Sakin Öner Kimdir?

Sakin ÖNER 1947 yılında Denizli ili Baklan ilçesinde doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle öğrenimini Anadolu’nun değişik yerlerinde yaptı. İlkokula Manisa’da başladı, Afyon-Sandıklıda tamamladı. Ortaokulu Van Atatürk Lisesi’nde ve Liseyi Yozgat Lisesi’nde tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Yüksek öğrenimini yaparken İstanbul’da çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlayarak Türk Dili ve Edebiyatı Doktoru oldu.

Öğretmenlik mesleğine 1971-1972 öğretim yılında Denizli Lisesi Edebiyat Öğretmeni olarak başladı. Eğitim Yöneticiliği görevine 1975 yılında önce Müdür Yardımcısı, sonra Müdür Başyardımcısı olarak İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nde başladı. İstanbul’da Şehremini Lisesi’nde Müdür Yardımcısı, Pertevniyal Lisesi’nde Müdür Başyardımcısı olarak görev yaptı. Ardından sırasıyla Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi, Vefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi’nde Müdür olarak görev yaptı. 1987-1998 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca branşında 1. sırada BAŞÖĞRETMEN ünvanına layık görüldü. 2012 yılı başında emekli oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. Oldu ve kısa bir süre sonra İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak göreve atandı. Halen bu görevi yürütmektedir.

12. Milli Eğitim Şurası’ndan itibaren bütün Milli Eğitim Şuralarına ve milli eğitimin yeniden yapılandırması alanındaki tüm platformlara katıldı. Eğitim-öğretim alanındaki görüşlerini raporlar halinde çeşitli zamanlarda Bakanlığa sundu.

Pertevniyal Lisesi Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Vefa Lisesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Den-Bir (Denizliler Birliği Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesidir. Ayrıca, İİLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Derneği) ve Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi, İstanbul Eğitim ve Öğretim Gönülleri Derneği ve TEVDAK (Türk Eğitim Vakıfları Konseyi Liseleri Derneği ) Yönetim Kurulu Üyesidir.

Sakin ÖNER evli ve iki kız babasıdır. İki kızı da eğitimcidir.

ESERLERİ:

1-OSMANLICADAN ÇEVİRİLER: Ömer Seyfettin’in 2 ve Prof. Dr. Yusuf Akçura’nın 1 eserini Osmanlıcadan yeni yazıya çevirdi.

2-EĞİTİM TARİHİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR: Köy Enstitülerinden Eğitim Enstitülerine (1979), Vefa Lisesi 125. Yıl Anı Kitabı (1995), Vefa Lisesi 135. Yıl Anı Kitabı (2005)

3-BİYOGRAFİ KİTAPLARI: Abdülhak Hamit Tarhan (1974), Arif Nihat Asya (1978), Nihal Atsız (1979)

4-DERS KİTAPLARI: Yeni Türk Edebiyatı II (Eğitim Enstitüleri için, Müslim Ergül ve Osman Nuri Ekiz’le) (1977), Ortaokul Türkçe 6-7-8/ Ortaokul Dilbilgisi 6-7-8 (İskender Pala ve Rekin Ertem ile birlikte) (1992).

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının 1998’da yayımladığı Edebiyat, Kompozisyon ve Türk Dili Lise 9.-10.-11. sınıf ders kitapları ile 2005’te yayımladığı Türk Edebiyatı-9. Sınıf ders kitaplarının editörlüğünü yaptı.

5-KOMPOZİSYON VE DİLBİLGİSİ ALANINDAKİ KİTAPLAR: Kompozisyon Sanatı (1981), İmla-Noktalama ve Cümle Bilgisi (1981), Atasözleri ve Özdeyişler (1981), Özlü Sözler (1998)

6-ŞİİR KİTABI: İlk Dersimiz Sevgi (2002)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.