Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Eki/150

GÖNÜL ZENGİNLİĞİ NEDİR? – Dr. Zülfikar ÖZKAN

zülfikar özkan y doçGÖNÜL ZENGİNLİĞİ NEDİR? – Dr. Zülfikar ÖZKAN

Gönlü zengin kişi, ekonomik gücünden çok, gönlü tok ve duygu zenginliği için olan kimsedir.

Nereden ve nasıl olursa olsun kazanmaktan başka bir düşüncesi olmayan mal hırsı içindeki kimse, mal zengini olabilir, ama gönlü fakirdir. Gerçek zenginlik, mal zenginliğinden çok, duygu zenginliğidir.

Gönül zenginliği başkalarını kıskanmamaktır. Kendi mutuluğunu, başkalarının fakirliğinde aramamaktır. Fakir kimse, az para kazanan kimse değildir.

Eğer bir kimse çok fazla paraya sahip bile olsa, başkalarının varlığını, başkalarının mutluluğunu, başkalarının zenginliğini kıskanıyorsa onun zenginliğinin hiçbir değeri yoktur. Bir kimsenin tek başına zengin olması bir şey ifade etmez.

Bir topluluğun bütün fertleri zengin olmalı. Daha az kazananlar daha çok kazananlara imrenerek çalışırlarsa herkes zenginliğe doğru gider. Toplumda zenginler çoğalır.

Bize göre günümüzde depresyonun temel sebebi, kişinin manevi açıdan açlığıdır. İnsanı bunalıma sürükleyen fakirlik, işsizlik, hastalık veya yaşlılık değildir. Asıl sebep insanın kendini mutluluğa ulaştıracak yollardan haberdar olmamasıdır. Maddi olarak doyuma ulaştığı zaman mutlu olacağını sanmasıdır. İnsanoğlu tek boyutlu varlık değil ki çok para kazanarak mutlu olabilsin!

Mutsuz adama zengin veya başarılı diyebilir miyiz?

Gayretler zengin olanı fakir düşürmek, yukarıdakini aşağıya çekmek uğrunda harcanırsa, bütün toplum aşağı düşer. Bu duruma toplumda hayat seviyesi yükseleceğine alçalır.

Daima daha iyiye doğru! Toplum halinde daima iyiye doğru!

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.