Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

ahsen okyar
24Ara/190

DOST VE DOSTLUK ÜZERİNE – Dr. Şahin CEYLANLI

şahin ceylanlıDOST VE DOSTLUK ÜZERİNE - Dr. Şahin CEYLANLI

Dostu kısaca, sevilen ve güven duyulan, çok yakın kişi veya iyi ilişki içinde olan, dürüstlüğü kendine şiar edinen, erdem sahibi kimse olarak tarif edebiliriz.

Hayatta parayla, pulla, bir takım menfaatlerle satın alınamayacak en değerli şey; derdinizi kendi derdi gibi gören dosttur. Gerçek dost, yanlış yaptığınızda sizi uyaran ve sonrasında da sizi koruyan kişidir. Yaşadığımız hayatın hangi döneminde olursa olsun mutlaka bir dost ile karşılaşırsınız. Türkiye’nin pek çok yöresinde, insanlar muhtelif zamanlarda, diğer insanlarla değişik isimler altında kardeşlik bağları kurmuşlardır. Bu bağların en önemlilerinden birisi “ahretlik “ bağıdır. Bu söz konusu bağ, dost anlamında özellikle hanımlar arasında telaffuz edilmektedir. Günümüzde yok denecek kadar azalan ahretlik, ölüme kadar uzanan bir dostluk bağıdır.

15Haz/190

TÜRKLER’DE VATAN TELAKKİSİ – Dr. Şahin CEYLANLI

şahin ceylanlıTÜRKLER’DE VATAN TELAKKİSİ - Dr. Şahin CEYLANLI

Türklerde vatan anlayışı, atalarından miras kalan bir yadigar, şehitlerin kanıyla kazanılmış, tarihi zenginlikleri sinesinde saklayan, sınırları belirlenmiş kutsal topraklardır. Bu konuda ünlü şair Mithat Cemal Kuntay şunları söylüyor:

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.                                                                Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!“ ,

Konumu itibarıyla; dünyanın en güzel yerinde olan Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, tertiplenen tezgahlar henüz bitmemiş ve bitmesi de mümkün görünmüyor. Onun için milli eğitim müfredatlarında, televizyon yayınlarında, gazete sayfalarında, yapılacak filimlerde v.s. yerlerde vatanın ne anlama geldiğini, vatan sevgisini ve vatan anlayışını sürekli gündemde tutarak beyinlere nakşetmek gerekmektedir.

24Nis/190

KUT’ÜL AMARE SAVAŞI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ – Dr. Şahin CEYLANLI

şahin ceylanlıKUT’ÜL AMARE SAVAŞI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ - Dr. Şahin CEYLANLI

Kut’ül Amare, Bağdat’ın 170 km. güneyinde bulunan güzel bir kasabadır. Basra Körfezi’nin de 350 km. kuzeyindedir.

Dicle nehri kıyısında ve Kut’ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ordusu ve müttefiklerinin Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmasıyla başlayan savaş, kasabanın Osmanlı ordusu tarafından ele geçirilmesiyle son bulmuş ve İngiliz tarihine acı ve kara bir sayfa olarak eklenmiştir. Kut’ül Amare, 29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı ordusunun Irak’ın Kut bölgesinde İngiliz ve müttefiklerine karşı kazandığı büyük bir zaferdir. Bu zafer, Türk ordusu tarafından 1952 yılına kadar bayram olarak kutlanmıştır.

Kut’ül Amare, İngiliz kuvvetleri ve müttefikleri ile Osmanlı ordusu arasında geçen 1. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesinde gerçekleşmiş bir kuşatma savaşıdır. 1. Kut Muharebesi olarak da bilinir. Bu savaşa tarih kitaplarında fazla yer verilmemiştir.

25Mar/190

Muhsin Yazıcıoğlu – Murat YILMAZ

muhsinyazıcıoğlu-3-p-k

Helikopter kazasında (?) vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını vefatlarının 10. yılında rahmetle anıyoruz!.. Ruhları şad olsun!.

473500271

Değişen Dünya Dengelerinde Türkiye'nin Rolü ve Şansı / Muhsin YAZICIOĞLU (BBP Genel Başkanı / Sivas Milletvekili)11 Şubat 1993 - Otel Asya – İZMİT

27

21 Mayıs 2000 / Otel Asya – İZMİT (Nihat Gürer, Muhsin Yazıcıoğlu, Ahsen Okyar, Av. Beytullah Uslu (Kaybettiklerimize Allah rahmet eylesin..9

SAM_985825 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasına kurban giden ve yapılan tüm araştırmalara rağmen kazanın nedeni açıklanamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için düzenlenen yürüyüşte (4 sene sonra)

27Oca/190

KÜRŞAD İHTİLALİ – Dr. Şahin CEYLANLI

şahin ceylanlıKÜRŞAD İHTİLALİ - Dr. Şahin CEYLANLI

Milletlerin tarihinde gizli kalan veya yazılamayan öyle enteresan ve ilgi çekici hadiseler vardır ki, bunlar yazılı tarih kitaplarında hiç bir zaman yer almaz. Bu durumun sebebi, bazen uygulanan yanlış ve çelişkilerle dolu siyasi yaklaşım ve değerlendirmeler, aymazlık, vurdumduymazlık ve kıskançlıklardan, bazen de onu bunu kırmayalım siyasetinden kaynaklanmaktadır. İşte bu gerçek hadiselerden biri KÜRŞAD İHTİLALİ'dir. Bizler buna Türk ihtilali de diyebiliriz. Bir diğer husus da, bizlere unutturulmaya çalışılan KUT'ÜL AMARE SAVAŞI'dır. Bu savaş, İngiliz inadının Çanakkale Savaşı'ndan sonra kırıldığı ikinci noktadır.

21May/170

AHİLİĞİN OSMANLI SOSYAL HAYATINDAKİ FONKSİYONU – Dr. Şahin CEYLANLI

şahin ceylanlıAHİLİĞİN OSMANLI SOSYAL HAYATINDAKİ FONKSİYONU - Dr. Şahin CEYLANLI

Ahilik, 13. Yüzyılın ortalarından başlayarak Anadolu’nun sosyal hayatının şekillenmesinde büyük bir rol oynamıştır. Türk çocuklarını işsizlikten ve kötü fikir cereyanlarının etkisinden kurtaran, aynı zamanda devletin ihtiyacı olan askeri gücü koruyan, kollayan, katkıda bulunan bu kuruluşlar çok yönlü bir yapıya sahipti. Böylesine muntazam bir teşkilat, işsizliğe karşı mücadele vermiş ve herkesi bir sanat sahibi yapma çabası içine girmiş ve yoksulluğun çok çalışarak giderilebileceğini, yoksulluğun bir alın yazısı olmadığını savunmuştur.

Esnaf ve sanatkar zümreleri her şeyden önce, yamak- çırak-kalfa-usta hiyerarşisini kurarak bu kademelerdekilerini, birbirine sarsılmaz ve candan bağlarla bağlamak suretiyle ve mesleklerin en ince noktasını öğreterek sanatı sağlam temellere oturtmuştur.

8May/170

GENÇLİĞE KURULAN UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIK TUZAĞI – Dr. Şahin CEYLANLI

201172512152GENÇLİĞE KURULAN UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIK TUZAĞI - Dr. Şahin CEYLANLI

Gençlik, zararlı ve bağımlılık yaratan madde ve araçların saldırısı altındadır. Müstehcen yayınların yanı sıra; sigara, alkol ve bunlara benzer maddelere bağımlılık artmakta ve bunlara başlama yaşı da oldukça düşmektedir. Eroin bağımlılığı ve arkasından uyku verici ve sakinleştirici ilaçlara düşkünlüğün geldiği görülmektedir. Bu ve buna benzer maddelerin gençlik kesiminde ve diğer kesimlerde kullanılmasını mazur görmemeliyiz. Bunları, yorgunluk giderici, gerginliği azaltıcı, arkadaşlık ve beraberlik işareti olarak görmek son derece yanlıştır. Çoğu kere bunlar kendini kabul ettirebilme aşamasında da kullanılmaktadır. Gençler genellikle merak ettikleri için uyuşturucu kullanmaya başlamaktadırlar. Bu sebeple, uyuşturucuya karşı özendirici davranışlardan kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca, arkadaş ve çevre baskısı ile de gençler uyuşturucu kullanımına yönelebilmekte ve yapılan telkin ve ısrarlara çoğunlukla arkadaş gurubu dışında kalabilirim korkusuyla uyulmaktadır.

   
 

Blogumu Beğenir misiniz?

Kategoriler

Arşiv

Bağlantılar

Son Yorumlar